IVAN JARNJAK

Hrvatska će 2010. izaći iz krize

21.08.2009 u 21:58

Bionic
Reading

Potpredsjednik Hrvatskog sabora i potpredsjednik HDZ-a Ivan Jarnjak ponovio je danas u Varaždinu kako je cilj ove Vlade izvesti Hrvatsku iz krize i pritom sačuvati što više radnih mjesta.

Hrvatska će do kraja 2010. godini u potpunosti izaći iz gospodarske krize i već će se proračun za 2011. godinu formirati prema normalnim kriterijima. Do tada postojeća financijska sredstva treba preraspodijeliti na način da se sačuva što više radnih mjesta te da se zaštite sve socijalno ugrožene kategorije građana, izjavio je prilikom posjeta Varaždinu i organizaciji HDZ-a Varaždinske županije.

Jarnjak je u Varaždinu održao zajednički sastanak sa čelnim ljudima HDZ-a u županiji gdje ih je izvijestio o svim potezima koje je Vlada do sada učinila, te o mjerama koje će Vlada tek poduzeti.

Osvrčući se na najave sindikata, napomenuo je i kako je legitimno pravo sindikata na prosvjede. No, glavno je pitanje što se tim prosvjedima želi postići. Isti ti ljudi koji sada pripremaju prosvjede imali su mogućnosti doći s konkretnim prijedlozima i argumentima pred Vladu kao partnera u pregovorima, no, nažalost takvih prijedloga i argumenata baš i nije bilo, kazao je Jarnjak.

"Još jednom ponavljam, cilj ove Vlade je izvesti Hrvatsku iz krize i pritom sačuvati što više radnih mjesta", dodao je.

Potpredsjednik Hrvatskog sabora i potpredsjednik HDZ-a Ivan Jarnjak osvrnuo se i na aktualnu situaciju vezanu uz slovensku blokadu hrvatskih pregovora o ulasku u Europsku uniju.

Izrazio je uvjerenje kako su nakon sastanka predsjednice hrvatske Vlade Jadranke Kosor i njenog slovenskog kolege Boruta Pahora u Trakošćanu, stvoreni preduvjeti koji će uskoro rezultirati kompromisnim rješenjem koje će Hrvatskoj omogućiti nastavak i uspješan završetak pregovora, s time da spomenuto kompromisno rješenje neće niti jednu stranu staviti u podređeni položaj.

Nakon Varaždina potpredsjednik Hrvatskog sabora Jarnjak posjetio je općinu Ljubešćica gdje je otvorio novu školsko-športsku dvoranu, projekt vrijedan 15,5 milijuna kuna. Gradnju dvorane financiralo je Ministarstvo regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva sa 50, te općina i županija sa po 25 posto od ukupnog iznosa.