POČELA ZAPLJENA IMOVINE

Hrvatini ostaju bez audija, Cetinski bez mercedesa i jahte

Bionic
Reading

Zaposlenici Agencije za upravljanje državnom imovinom počeli su pljenidbu imovine optuženika u aferi zlouporaba sa zemljištem na štetu poduzetnika Danka Končara pa su popodne zaplijenjena dva 'audija' supružnika Hrvatin, Željana i Romine, optužene u toj aferi

Danas je pulsko Općinsko državno odvjetništvo podnijelo Općinskom sudu u Rovinju optužni prijedlog protiv rovinjskog odvjetnika Željana Hrvatina (42) i 40-godišnjeg R. S. iz Rovinja zbog poticanja na sprječavanje dokazivanja u kaznenom postupku, odnosno uništavanja predmeta koji služi za dokazivanje u kaznenom postupku te krivotvorenja službene isprave.

Supružnici Hrvatin u pljenidbi su ostali bez Audija A3 i Q7, a Vinka Cetinski bi, prema pisanju Jutarnjeg lista, mogla ostati i bez skupocjenog crnog Mercedesa C-350 CDI i još nekih pokretnina među kojima i jahte 'Santa Eufemijaľ.

Po optužnom prijedlogu Hrvatin je 9. travnja 2011. u Rovinju, u nakani da onemogući dokazivanje u kaznenom predmetu u slučaju zlouporaba pri kupnji i prodaji nekretnina na štetu tvrtke Kermas Danka Končara, koji je u tijeku pred Županijskim sudom u Puli, a znajući da se u računalu nalaze podatci koji služe za dokazivanje u tom postupku, od R. S. kao direktora računalnog servisa zatražio da uništi podatke u trima računalima. Riječ je o računalima kojima se služio njegov odvjetnički ured te agencija za nekretnine u kojoj je suvlasnik s Borisom Sorgom, također osumnjičenikom u slučaju Končar.

Okrivljeni R.S. je nakon toga iz triju računala izvadio kućišta tvrdih diskova i šest magnetskih pločica te ih izgrebao i bacio na otpad. Kako bi prikrio taj postupak, okrivljenik R. S. je sastavio radne naloge u kojima je neistinito naveo da su računala zaprimljena bez tvrdih diskova.

Hrvatin je uništenja dokaza pokrenuo dan nakon uhićenja Vinke Cetinski i četvero suradnika među kojima je bila i Hrvatinova supruga Romina, u vrijeme kad je zbog službenog puta bio nedostupan istarskoj policiji.

Željan Hrvatin je još u pritvoru Istražnog centra Županijskog suda u Puli.