UVRIJEĐENI SANADER

'Hrvatin je trebao reagirati i na Milanovića'

11.05.2009 u 15:09

Bionic
Reading

Premijer Ivo Sanader, reagirajući na priopćenje predsjednika Vrhovnoga suda Branka Hrvatina, rekao je kako misli da je Hrvatin zaboravio zašto je on reagirao, a 'reagirao je na izjavu predsjednika SDP-a Zorana Milanovića, koji je za hrvatsko pravosuđe i procese koji se vode kazao da se radi o sukobima unutar HDZ-a, što je smiješno'

Hrvatin je, dodao je premijer, trebao reagirati na izjavu Zorana Milanovića budući da je on i predsjednik Državnoga izbornog povjerenstva. "Onda je trebao reagirati na obje izjave", ustvrdio je hrvatski premijer danas u Dubrovniku uoči potpisivanja ugovora o gradnji i početku radova na dionici Dubrovnik-Doli na autocesti Zagreb-Split-Dubrovnik.

Predsjednik Vrhovnoga suda Branko Hrvatin ocijenio je danas izjavu premijera Ive Sanadera o terminu donošenja presude Branimiru Glavašu i o njezinoj težini neprimjerenom, dodajući da je njome prijeđena granica koja se u odnosu prema sudstvu i njegovoj neovisnosti ne smije prijeći.

Predsjednik Vlade Sanader izjavio je u subotu, na novinarski upit o tome 'kako komentira izjavu predsjednika SDP-a Zorana Milanovića da je presuda Glavašu, odnosno njezina visina, rezultat HDZ-ovih unutarnjih obračuna', da se izvršna vlast nije upletala u sudski postupak vođen protiv Branimira Glavaša, ali sudstvo se, s obzirom na termin izricanja presude, izravno uključilo u izbornu kampanju.

Premijer Sanader danas je u Dubrovniku također rekao kako ga nitko ne može uvjeriti da je presuda jednom političaru osam dana prije izbora demokratski standard te da toga nema nigdje u svijetu. Unatoč svemu, HDZ će pobijediti na lokalnim izborima, poručio je premijer.