ČESTITKA UZ DAN DRŽAVNOSTI

'Hrvati, znajte da je SAD vaš partner i prijatelj'

24.06.2011 u 14:40

Bionic
Reading

Uoči Dana državnosti RH čestitku građanima Hrvatske u ime američkog predsjednika Baracaka Obame i svih Amerikanaca poslala je tamošnja šefica diplomacije Hillary Clinton. Iznimno joj je drago, poručila je, poželjeti sve najbolje hrvatskom narodu za proslavu 20 godina neovisnosti 25. lipnja

Taj povijesni dan, prije 20 godina, ujedno je obilježio početak teškog razdoblja za Hrvate, navodi Clinton, dodajući da je Hrvatska nadvladala mnoge izazove i danas ima sigurnu budućnost kao članica NATO-a i uskoro Europske unije.

'Ovo je prilika da se izrazi počast Hrvatskoj i mnogim postignućima njezinih građana tijekom godina. Reforme kojima se pristupili dovele su vas na prag Europske unije', poručila je Clinton.

Hrvatska je krenula naprijed i snaga je za mir u regiji, a nastojanja oko pomirbe sa Srbijom i BiH vrijedna su divljenja. Širom svijeta Hrvatska pomaže u adresiranju spornih pitanja u globalnoj sigurnosti kao saveznik u NATO-u, sudionik međunarodne mirovne operacije ISAF u Afganistanu i drugih međunarodnih misija.

'Naša bliska suradnja u promicanju mira i prosperiteta u područjima širom svijeta demonstrira našu zajedničku posvećenost slobodi, demokraciji i ljudskim pravima', navela je američka ministrica vanjskih poslova.

'Dok slavite Dan državnosti s obiteljima i prijateljima, znajte da je SAD vaš partner i prijatelj. Posvećeni smo ovom odnosu za svjetliju budućnost za sve Hrvate', zaključila je Hillary Clinton.