MRKIĆ, DAN POSLIJE

'Hrvati su nas prvi tužili za genocid, neka prvi odustanu'

17.01.2013 u 13:24

Bionic
Reading

Srbijanski ministar vanjskih poslova Ivan Mrkić izjavio je za beogradske Večernje novosti kako očekuje da u procesu eurointegracija i normalizacije odnosa Srbije i Hrvatske Zagreb učini prvi potez i povuče tužbu za genocid

'Hrvati su nas prvi tužili i normalno bi bilo, ako težimo svi zajedno ući u Europsku uniju, da povuku prvi potez i od toga odustanu', rekao je šef srbijanske diplomacije.

Mrkić je ocijenio da ima osnova za optimizam u pogledu odnosa u regiji i procesa eurointegracija u kojem je Srbija pred velikim izazovima u vezi s dijalogom s Prištinom i odnosima sa susjedima.

'Ova vlada je učinila mnogo na poboljšanju odnosa u regiji i tim pravcem će i nastaviti. Sreo sam se sa svim kolegama iz susjednih zemalja, s nekima i po nekoliko puta. Ima mnogo toga što se konkretno radi na planu suradnje, ti rezultati su sve vidljiviji i bit će ih sve više', najavio je srbijanski šef diplomacije u Večernjim novostima.

Prvi posjet hrvatskog premijera Zorana Milanovića Beogradu jedna je od vodećih tema srbijanskog tiska danas. Mediji ocjenjuju da je njegovim susretom sa srbijanskim premijerom Ivicom Dačićem okrenuta nova stranica u odnosima dviju zemalja koji se smatraju temeljem stabilnosti u regiji.

S popisa problema koji opterećuju dvije zemlje Blic je u naslov izdvojio ocjenu 'Tužbe za genocid riješiti što prije'.