EVAKUACIJA

Hrvati napuštaju Libiju

Bionic
Reading

Vojko Senker, otpravnik poslova Veleposlanstva RH u Libiji, izjavio je kako u hrvatskim tvrtkama u Libiji radi oko 400 naših državljana. U najtežim su položaju djelatnici Montmontaže u Bengaziju. Oni su u nedjelju ujutro zatražili pomoć oko evakuacije. Jedanaest hrvatskih državljana i 10 njihovih kolega iz nekoliko drugih zemalja bit će evakuirano najdulje za dva dana, najvjerojatnije posebnim letom manje hrvatske zrakoplovne tvrtke, kazao je Senker za Hrvatsku televiziju

U Libiji je, prema saznanjima hrvatskog veleposlanstva u Tripoliju, otprilike 500 Hrvata od toga ih je oko 400 zaposleno u Montmontaži, Vijaduktu, Croscu i Geofizici, 50-ak ih radi za strane kompanije, a nešto više od 50 ih ima dvojno hrvatsko-libijsko državljanstvo, javlja Večernji list.

Mario Dragun, glasnogovornik Ministarstva vanjskih poslova rekao jer Večernjaku da Hrvatska ne namjerava povlačiti Vojka Senkera, privremenog otpravnika poslova veleposlanstva RH u u Velikoj Socijalističkoj Narodnoj Libijskoj Arapskoj Džamahiriji.