udarni vikend

Hrvati krenuli na skijanje, kolona na Bregani duga sedam kilometara

05.01.2019 u 10:56

Bionic
Reading

Na zimski odmor u planine uputilo se oko 200 tisuća Hrvata jer je počeo takozvani hrvatski skijaški tjedan. Putuju uglavnom prema Italiji, Austriji i Sloveniji. Vrlo je gust promet na autocesti A3 Bregana-Lipovac, pojačan na autocesti A2 Zagreb-Macelj u smjeru Slovenije. Gust je promet i zabilježena su višesatna čekanja na pojedinim graničnim prijelazima s BiH i Srbijom na ulasku u Hrvatsku te sa Slovenijom na izlasku.

Zbog pojačanog priljeva vozila na pojedinim graničnim prijelazima vrijeme potrebno za prelazak granice se često mijenja, a zabilježena čekanja mogu biti i duža. HAK vozače moli za strpljenje i razmijevanje! Trenutno je, u 20:30 sati, kolona pred graničnim prijelazom na Bregani duga sedam kilometara.

Na graničnom prijelazu Rupa nema gužvi i čekanja kako ni na Pasjaku . Preko tih dvaju prijelaza, osim Riječana, ide i velik broj Dalmatinaca, i to većinom na talijanska i austrijska skijališta.

Gust promet i gužve očekuju se tijekom cijelog dana na većini graničnih prijelaza s BiH i Srbijom na ulazu u Hrvatsku te sa Slovenijom na izlazu.

Rano jutros su najduža čekanja bila su do 45 minuta na prijelazima Bajakovo i na Stara Gradiška na ulazu u Hrvatsku.

Vozačima HAK savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i na put ne kreću bez propisne zimske opreme.

  • +17
Započeo Hrvatski skijaški tjedan, velike gužve na Bregani Izvor: Pixsell / Autor: Borna Filic/PIXSELL