Za ostavljanje komentara morate biti prijavljeni na tportal. Prijavi se ili registriraj.

Komentari čitatelja 7

 • king_tom

  09.09.2017 18:27

  polazeći od činjenice da Arbitražni sud nije zaslužio nikakvo povjerenje (poštivanje) tj. da se dao korumpirati/komprotirati u korist RSlo, to se nikakvo rješenje ne može tražiti na tragu njihove "odluke" ali bi se, polazeći od konfiguracije i napučenosti piranskog zaliva/savudrijske vale (što i arbitri zapažaju u svom pristupu), mogla dogovoriti podjela 55%:45% (11/20:9/20) u korist RSlo, umjesto 50:50 % po pravu mora; sada slijedi ono još bitnije/značajnije: od tako dobivene točke povlači se crta razgraničenja u tršćanskom zalivu (bez ikakvih povijenja) s čime RSlo dobiva značajnu "fetu-krišku" mora koje zapravo pripada RH (kada bi se držali striktno 50:50 podjele); ovo je MAX. (crta) ispod kojeg NITKO u RH ne bi smio ići; zbog navedene blagonaklonosti prema RSlo nikakvi koridori/dimnjaci i sl. ne dolaze u obzir, osim tzv NEŠKODLJIVE plovidbe (isplov. kroz talijanske a uplov. kroz hrvatske vode), kakvi kablovi u RH podmorju, kakvi crni zrakoplovi (osim NATO-vih), kakvi bakrači,...???

 • lombard

  09.09.2017 11:29

  Naravno da bi trebali prihvatit arbitražu. Šiljimo oko par kvadratnih km beznačajnog zaljeva, a ne vidimo da se prihvaćanjem arbitraže prihvaća i metodologija arbitriranja - koja nam automatski daje za pravo da Srbijancima osporimo tezu da je sva lijeva obala Dunava njihova. Tu se radi o malo većem prostoru, privredno (šume!) važnijem od par stotima kg ribe ulovljene u Piranskom zaljevu (koju ionako jeftino prodamo Talijanima).

  telekom_id

  09.09.2017 13:38

  slazem se da treba prihvatiti odluku arbitraze i zavrsiti vise s tim. medjutim, slovenija je ucijenila hrvatsku da pristane na arbitrazu ***ciji ce cilj biti odrediti pristup slovenije otvorenom moru***. Znaci cilj nije bio utvrditi garnicu pa vidjeti imaju li pristup. Bez toga nema u EU. Siguran sam da hrvatska nece moci na isti nacin ucjenjivati srbiju i bosnu i crnu goru. niti ce EU to dopustiti niti su nasi politicari sposobni to napraviti.

 • robertos100

  09.09.2017 11:20

  u jednu ruku je čovjek i u pravu, ta presuda i nije tako strašna za nas, malo više smo dobili na kopnu, oni dobili malo više u zaljevu, imaju slobodan prolaz al je taj dimnjak naš, tako da sve u svemu treba pokušati samo izvući od slovenaca ako se može da se dozvoli našim ribarima da love ribu dokle su je i prije lovili i priznati tu presudu i jednom zauvijek riješiti taj problem....

 • kerenwoodward

  09.09.2017 09:22

  Jastreb Erjavec hoće rat. Vjerojatno će slovenski komandosi uskoro zauzeti Banske dvore. Blitz krieg. Hrvatska će biti poražena i okupirana.

  zmandari

  09.09.2017 09:54

  Odlična ideja ! Napravi strip i prodaj ga Slovensko dječjem listu; "Čebelica Maja". Možeš dobru lovu zaraditi.

 • telekom_id

  09.09.2017 09:07

  zasto nasi politicari ne mogu biti tako razumni. mi imamo pametnijeg posla -- promjena imena ulica i premjestanje spomne ploca. jadno.