NEŠTO ZA PRIJAVITI?

Hrvat na carini ostao bez 45.500 eura

20.06.2012 u 21:08

Bionic
Reading

Na hrvatsko-slovenskom graničnom prijelazu Kaštel-Dragonja slovenska je carina prošlog tjedna zaplijenila veću količinu neprijavljene gotovine od hrvatskog državljanina sa stalnim prebivalištem u Švicarskoj.

U srijedu 13. lipnja na međunarodnom graničnom prijelazu Kaštel-Dragonja slovenski su carinici pri rutinskoj kontroli putnika u vozilu švicarskih registarskih oznaka koji je vozio hrvatski državljanin sa stalnim prebivalištem u Švicarskoj, otkrili veću količinu neprijavljenog novca, te ga zadržali, a protiv putnika koji gotovinu nije prijavio pokrenuli postupak o deviznom prekršaju, objavila je slovenska carina na svojoj službenoj internet stranici u srijedu.

U slovenskoj carini pri tom upozoravaju da prilikom prijelaska vanjske granice Europske unije, što slovensko-hrvatska granica jest sve do ulaska Hrvatske u EU, carinskim tijelima treba prijaviti svaki iznos gotovine i vrijednosnih papira čija ukupna vrijednost prelazi 10.000 eura.

Hrvatski državljanin stalno nastanjen u Švicarskoj to nije učinio, a carinici su pregledali vozilo u kojemu se nalazio i njegov suputnik jer im je pažnju privukla torbica koju je vozač imao obješenu preko ramena. U njoj su pronašli veću količinu novca - 45.500 eura i 1.790 švicarskih franaka.