JAVNI POZIV

HRT traži djela od neovisnih proizvođača

19.06.2017 u 15:46

Bionic
Reading

Hrvatska radiotelevizija (HRT) raspisala je novi javni poziv za nabavu gotovih djela od neovisnih proizvođača (vanjska produkcija) koji je otvoren do 9. srpnja, priopćeno je u ponedjeljak s HRT-a

Riječ je o zakonskoj obvezi prema kojoj je javni medijski servis obvezan osigurati najmanje 15 posto godišnjeg programskog proračuna za nabavu europskih djela neovisnih proizvođača od čega polovina sredstava mora biti namijenjena za djela proizvedena izvorno na hrvatskome jeziku.

"Svi koji zadovoljavaju status neovisnoga proizvođača audiovizualnih djela prema članku 43. Zakona o elektroničkim medijima svoje ponude programskih sadržaja mogu dostaviti isključivo elektroničkim putem s pomoću sustava e-ponuda programskih sadržaja.

Podrobniji podaci o sustavu e-ponuda programskih sadržaja, načinu registracije, uvjetima i načinu dostavljanja te sadržaju ponuda dostupni su na mrežnim stranicama Hrvatske radiotelevizije, na kojima je objavljen i javni poziv za 2017.", stoji se u priopćenju.

S HRT-a su još u siječnju najavili raspisivanje javnog poziva za nabavu gotovih djela od neovisnih proizvođača, a vrijednost nabave još nije definirana.

Najavljena je i "izrada novih, jasnih pravila u vezi s takvim javnim pozivima koji će omogućiti bolji uvid u kreativni potencijal na hrvatskome audiovizualnom tržištu kako bi sva kvalitetna audiovizualna djela neovisnih producenata pronašla svoje mjesto u programima Hrvatske radiotelevizije".