DAN POBJEDE

HRT prati dizanje zastave u Kninu

03.08.2012 u 16:07

Bionic
Reading

Hrvatska radiotelevizija u nedjelju, 5. kolovoza, na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti po prvi će puta izravno prenositi svečano podizanje državne zastave na kninskoj tvrđavi

Podizanje zastave na tvrđavi, koja je simbol hrvatske pobjede u Domovinskom ratu, omogućeno je zahvaljujući malim reportažnim kolima pomoću kojih će HRT svojim gledateljima omogućiti da u izravnom prijenosu prate taj važan događaj.

Uz intoniranje hrvatske himne stijeg podižu pripadnici gardijskih postrojbi, specijalne jedinice policije, pričuvnih postrojbi te djeca i roditelji poginulih branitelja, a svečanost završava počasnom paljbom, preletom MIG-a 21 te letačkim akrobacijama grupe Krila Oluje.

'HTV je dao sve od sebe kako bi u tehnički vrlo zahtjevnim okolnostima svojim gledateljima omogućio da na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, na Dan hrvatskih branitelja i 17. obljetnice vojno-redarstvene akcije Oluja u izravnom prijenosu prate podizanje zastave na kninskoj tvrđavi, i to u 9 sati 43 minute, kada su hrvatske snage ušle u Knin.

Željeli smo da i naši gledatelji budu svjedoci ovog važnog događaja. Početak svečanosti podizanja države zastave počinje u 9.30 i traje do 9.55 minuta', izjavila je v. d. urednice Informativnog programa HTV-a Sanja Mikleušević Pavić.