NI 'R' OD RUKOMETA

HRT najavljue tužbu protiv RTL-a

15.01.2009 u 22:11

Bionic
Reading

Svjetsko rukometno prvenstvo samo što nije počelo, a pretplatnici HRT-a neće moći vidjeti ni sekundu onoga što će se događati

Na HTV-u se ne namjeravaju pomiriti s činjenicom da neće imati prava čak ni na emitiranje kratkih sažetaka rukometnih utakmica u svojim informativnim emisijama te namjeravaju poduzeti i sve raspoložive pravne korake.

Osim što je RTL dobio ekskluzivno pravo za prijenos svih utakmica, HRT-u su onemogućili posjedovanje bilo kakve snimke sa svjetskog prvenstva. Tako ni novinari nacionalne televizije neće moći dobiti akreditacije kako bi izvještavali s lica mjesta.

'Radna grupa naših pravnika sastavlja prijavu protiv RTL-a Agenciji za zaštitu tržišnog natjecanja i Agenciji za elektroničke medije', potvrdio je tu informaciju danas pomoćnik glavnog ravnatelja HRT-a Božo Sušec, piše Jutarnji list.

RTL je HRT-u ponudio otkup svih 122 utakmice po cijeni od 70 tisuća eura, tu ponudu HRT-ovci nazivaju 'ucjenjivačkim zahtjevom'.

No Nova TV s RTL-om je uspjela dogovoriti otkup isječaka s utakmica.
RTL-ovci prebacuju lopticu i odgovaraju kako im HRT nije dopustio pristup nedavno održanoj Snježnoj kraljici na Sljemenu.