VERBALNI ISPADI

HRT kažnjava Baloga, Dominiković bez sankcija na RTL-u

Bionic
Reading

Zbog neprimjerenog istupa prilikom dočeka rukometaša na glavnom zagrebačkom trgu novinar sportske redakcije HRT-a Stjepan Balog bit će kažnjen, dok na RTL-u još nisu zauzeli stav oko ispada Davora Dominikovića nakon finalnog ogleda SP-a u rukometu između Hrvatske i Francuske

'Mislim da je sudac Pedersen sudio u skladu sa svojim prezimenom', kazao je sportski novinar HRT-a Stjepan Balog u razgovoru s Petrom Metličićem tijekom svečanog dočeka rukometaša na središnjem zagrebačkom trgu.

Zbog neprimjerene izjave Balog će biti kažnjen, no na HTV-u nisu željeli reći hoće li mu zbog ispada oduzeti određeni iznos od plaće ili će dobiti opomenu.

Balog jest napravio gaf koji nije primjeren javnoj komunikaciji, a pogotovo ne javnoj televiziji, kazao je za Slobodnu Dalmaciju glasnogovornik HRT-a Janoš Roemer. Balogov nadležni urednik Bruno Kovačević daljnje će mjere razmotriti u konzultacijama s čelništvom.

No nije Balog jedini čiji je istup bio neprimjeren nakon završetka finala SP-a. Rukometni reprezentativac Davor Dominiković bio je RTL-ov sukomentator tijekom Prvenstva, posao je obavio gotovo besprijekorno, rekli bismo da bi komotno mogao uzeti posao bilo kojem RTL-ovcu koji je radio prijenose utakmica samo da nije bilo neprimjerenog istupa nakon finala.

'Žao mi je što Vori suca nije pogodio loptom u glavu jer je to kreten zaslužio', kazao je Dominiković nakon finalnog ogleda Hrvata i Francuza i odmah se ispričao za izgovoreno.

'Davor Dominiković bio je naš vanjski suradnik za projekt SP-a. Nakon finala malo se zanio, ponijele su ga emocije, ali se za izgovoreno ispričao u samoj emisiji. RTL stoga ne razmišlja ni o kakvim sankcijama', kazala je za tportal.hr glasnogovornica ove TV kuće Nataša Roksandić.