NE MORA SE NI ISPRIČATI

HRT izgubio parnicu protiv Kajina

28.01.2011 u 16:34

Bionic
Reading

'To je mali korak za mene, ali daleko veći za hrvatski parlamentarizam, hrvatsko pravosuđe i HRT', kazao je parafrazirajući Armstronga danas u Buzetu saborski zastupnik IDS-a Damir Kajin

Naime, današnjom presudom suca Igora Materljana na Općinskom sudu u Buzetu odbijene su sve tri točke tužbenog zahtjeva HRT-a pa se tako IDS-ov saborski zastupnik Damir Kajin neće morati javno ispričati HRT-u za riječi izgovorene za saborskom govornicom, a neće morati platiti pozamašnu odštetu od 110 tisuća kuna, kao ni naknadu za parnične troškove.

Podsjetimo, HRT je tužio Kajina zbog izjava da se gotovo svaka emisija na nacionalnoj televiziji može kupiti te da se poslovi zaključuju ispod stola, što je Kajin izgovorio u žaru za saborskom govornicom.

Presuda je korektna, kazao je Kajin, a potom objasnio kako je to velik korak za hrvatsko pravosuđe odnosno potvrda da se, kako kaže, može računati i na korektne suce. 'To je i velik korak za hrvatski parlament, jer kakav je – takav je, ali se ipak može slobodno govoriti, i na kraju, to je velik korak i za HRT, koji bi trebao brinuti o slobodi medija, no oni se bave mnome umjesto da istraže koji su novinari kod njih, ali i u drugim kućama, dobivali novac da bi o Sanaderu lijepo pisali', kazao je Kajin.

Sud je donio današnju, nepravomoćnu, presudu ocijenivši da zastupnik Damir Kajin ne mora odgovarati za mišljenja izrečena u javnoj raspravi za saborskom govornicom. 'Želim vjerovati da se HRT neće na presudu žaliti', kazao je optužbi oslobođeni Kajin.