parlamentarni izbori

HRT: Bernardić je odbio sučeljavanje s Plenkovićem, na sljedećem će sudjelovati svi koji po anketama prijeđu 4 posto

15.06.2020 u 12:58

Bionic
Reading

Sučeljavanje premijera Andreja Plenkovića i Davora Bernardića koje se trebalo održati 16. lipnja otkazano jer je izborni stožer Bernardića odbio sučeljavanje, pa je odgođeno za 1. srpnja, kako navodi Hrvatska radiotelevizija

'Naime, Hrvatska radiotelevizija je bila svjesna da od 17. lipnja nastupaju Izborna pravila - prema kojima sučeljavanje lidera dviju najvećih stranaka u Hrvatskoj na HRT-u neće biti moguće realizirati u pretkampanji. Upravo zbog toga, tj. poštivanja Izbornih pravila u kampanji, HRT kao javni servis je (a u skladu s uobičajenom praksom većine europskih javnih televizija) uputio poziv za sučeljavanje u pretkampanji dvojici najizglednijih premijerskih kandidata, Davoru Bernardiću i Andreju Plenkoviću, kako javnost ne bi bila zakinuta za ovakvu debatu', piše u priopćenju HRT-a.

Podsjećaju da je HRT na zadnjim parlamentarnim izborima 2016. godine u predkampanji organizirao sučeljavanje tadašnjih premijerskih kandidata Zorana Milanovića i Andreja Plenkovića, na koje su se odazvala obojica.

Dalje na navode kako će se sučeljavanje održati 1. srpnja u 20 sati, ali tada više nije u mogućnosti sučeliti samo dva kandidata, Bernardića i Plenkovića već će na sučeljavanje pozvati predstavnike političkih grupacija koje prema anketi HRejtingu prelaze 4 posto.