trgovačko-transportni terminal

Hrpe smeća ponovno osvanule na istoku Splita, deseci tvrtki u problemu: 'Nemoćni smo'

26.09.2022 u 13:44

Bionic
Reading

Nevjerojatne hrpe otpada - komunalnog, glomaznog i kojekakvog - ponovno su niknule na ilegalnom deponiju na istoku Splita, neposredno uz prilaz trgovačko-transportnom terminalu i Regionalnoj veletržnici

Problem se kontinuirano ponavlja iz mjeseca u mjesec i iz godine u godinu: nakon što gradske službe počiste nered, u roku od nekoliko dana smeće se ponovno započinje gomilati. Uglavnom preko noći, kada ga po svemu sudeći odlažu građani.

  • +9
Otpad Split Izvor: Cropix / Autor: Duje Klaric

Problem muči desetke tvrtki koje posluju u ovoj zoni, kao i samu Regionalnu veletržnicu.

'Nažalost, sve se događa ispred rampe, dakle izvan kruga kojim kao tvrtka gospodarimo. Uglavnom smo nemoćni', kaže za tportal direktor Regionalne veletržnice Split Držislav Brčić.

S vremena na vrijeme reagiraju gradski komunalci i tvrtka Čistoća, no to očito nije dovoljno kako bi se promijenile navike građana.

Fotoreporter Cropixa zabilježio je kako danas izgleda stanje na prilazima ovoj poslovnoj zoni.

'Molim građane da, kada naiđu na ilegalno odbačen otpad, kontaktiraju Čistoću i to prijave kako bi ta tvrtka reagirala. Također, ukoliko imaju informacije o počiniteljima, molim da to prijave komunalnom redarstvu', kaže za tportal splitski dogradonačelnik Bojan Ivošević

Tijekom današnjeg i sutrašnjeg dana splitska komunalna tvrtka poslat će radnike na teren i počistiti ovaj nered.