SAVJETNICA PREDSJEDNICE

Mirjana Hrga: Da sam pod udarom kao Kolinda Grabar-Kitarović, ne bih pjevala ni pod tušem

06.11.2019 u 08:51

Bionic
Reading

'Kad bi sve bilo onako kako treba biti, a nadam se da hoće, mislim da nema opasnosti', odgovorila je bivša novinarka, a sada savjetnica predsjednice Mirjana Hrga na pitanje tko je za predsjednicu najopasniji protukandidat

Mirjana Hrga, bivša novinarka, aktualna savjetnica predsjednice Kolinde Grabar Kitarović za svoj angažman u politici nakon novinarstva kaže kako o takvoj vrsti karijere nije razmišljala, ali ne žali. Za predsjednicu objasnila je, gostujući na N1 televiziji, cijelo vrijeme 'na oku drži blokirane, umirovljenike...'.

'Sjećate se slučaja Huanita Luksetića i reakcije predsjednice. To je bila njezina spremnost i moj savjet da vjerujem da je to ispravno', rekla je Hrga o pomilovanju Luksetića.

Istaknula je i posjete predsjednice, primjerice Turskoj i Berlinu, s kojih su, kako kaže, odjeci bili fenomenalni, ali ona je slijedeći dan čitala o tome što je predsjednica odjenula.

'Ona je stvarno lijepa žena i neka je lijepa, da hvala Bogu imamo što i gledati osim slušati', dodala je.

Što se tiče predsjedničina pjevanja, Hrga je kazala da predsjednici nije sugerirala da ne pjeva na svojim putovanjima, dodavši da je to 'toliko intimna stvar'.

'Kad bih bila pod tolikim udarom kao ona, ja ni pod tušem ne bih pjevala', rekla je Hrga koja se timu predsjednice pridružila prošlog studenog. Prisjetila se poziva predsjednice.

  • +14
Kolinda Grabar Kitarović objavila je kandidaturu za još jedan mandat Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL

'Ja sam rekla da nisam tako zamišljala svoj život, da mi je izuzetno velika čast služiti svojoj državi i predsjednici Republike Hrvatske, ali da to nije dovoljno, da ipak moramo gledati u istom smjeru. Taj razgovor bih svela na to da je predsjednica rekla da želi jednu modernu državu po mjeri svojih građana i da je sita i partizana i ustaša. Mislim da bismo svi bili presretni kad bismo se okrenuli budućnosti', objasnila je te dodala kako je predsjednici tada rekla da će ovo raditi do kraja mandata, a kasnije ima druge planove.

S predsjednicom nije komentirala sporne izjave njezine frizerke, objavljene u medijima, o supruzi Miroslava Škore.

'To je za svaku osudu. Ako je gospođa to izjavila, mi nemamo tu što razgovarati. To nije pitanje naučene političke korektnosti, to je pitanje građanske higijene. To se, čovječe, ne govori. To se ne misli', rekla je Hrga.