morh

Hranj na sastanku Vojnog odbora Europske unije u Bruxellesu

10.07.2020 u 11:12

Bionic
Reading

Načelnik Glavnog stožera OS RH admiral Robert Hranj sudjelovao je u Bruxellesu na sastanku Vojnog odbora EU-a na kojemu se razgovaralo o vojnim misijama koje provodi EU, razvoju strateških smjernica te preustroju tijela unutar Unije koja se bave pitanjima iz portfelja sigurnosti i obrane, priopćeno je iz MORH-a

Sastanak, koji je održan u četvrtak, vodio je predsjedavajući Vojnog odbora EU-a general zbora Claudio Graziano, a na početku se sudionicima obratio visoki predstavnik za vanjske poslove i sigurnosnu politiku Josep Borell.

Na Vojnom odboru EU-a, uz admirala Hranja, sudjelovali su i vojni predstavnik pri NATO-u i EU-u kontraadmiral Predrag Stipanović i načelnik Uprave za planiranje Glavnog stožera OS RH general-bojnik Denis Tretinjak.

Tijekom sastanka razgovaralo se o operacijama i obučnim misijama koje provodi Europska unija, razvoju strateških smjernica te preustroju tijela unutar Europske unije koja se bave pitanjima iz portfelja sigurnosti i obrane. Također, razmatrala se suradnja EU-a i NATO-a i njen budući razvoj, uključujući iskustva i naučene lekcije krize uzrokovane pandemijom COVID-19, priopćeno je iz MORH-a.

Admiral Hranj se na marginama sastanka sastao s generalom zbora Claudiom Grazianom i predstavnicima Stalnog predstavništva RH pri Europskoj uniji i djelatnicima Vojnog predstavništva pri NATO-u i EU-u.