IZNEVJEREN JAVNI INTERES

'Hoto traži legalizaciju onoga što je već sagradio'

15.07.2011 u 17:57

Bionic
Reading

Javni je interes iznevjeren jer se dvorane nemaju što iznajmljivati, naglasili su aktivisti na konferenciji za novinare

'Hoto grupa naknadno legalizira ono što su već sagradili. Povećava izgrađenost zgrade u Varšavskoj 6, a stanarima su poslali pismo namjere u kojemu im prijete da će ih Hoto, ako pokrenu upravni postupak, tužiti za naknadu štete.

Poslali su im i suglasnosti kojima traže od stanara da potpišu kako su suglasni s postojećom izgrađenosti zgrade – rekao je Tomislav Tomašević iz Zelene akcije, dokazujući svoje riječi dokumentima.

Konferenciju za medije Zelena akcija i Pravo na grad organizirali su u Varšavskoj u povodu godišnjice početka gradnje rampe. Kako je vidljivo iz izmjena lokacijske dozvole za Varšavsku 6, investitor Tomislav Horvatinčić legalizira dograđene balkone od drugog do petog kata, promjenu gabarita stubišta te prenamjenu zelenog krova u terasu i smanjuje broj stanova i trgovina.

– Očito se gradi bez dozvola i naknadno se sređuju dokumenti. Javni je interes iznevjeren jer se dvije dvorane nemaju što iznajmljivati. U zaključku Skupštine piše da će ih koristiti Ured za kulturu – rekao je Teo Celakoski iz Prava na grad.