UZ IZASLANIKA VLADE

HOS-ovci predvođeni famoznim Skejom defilirali Koprivnicom, orilo se 'Za dom spremni'

14.09.2019 u 16:15

Bionic
Reading

U Koprivnici su u subotu održane sportske igre pripadnika Udruge dragovoljaca hrvatskih obrambenih snaga (HOS), koja je, prema Vijeću za suočavanje s posljedicama nedemokratskih režima što ga je formirao premijer Andrej Plenković, ekskluzivni nositelj prava na isticanje natpisa 'Za dom spremni'. HOS-ovci, predvođeni najpoznatijim brkom hrvatske desnice Markom Skejom, nisu propustili ni ovu priliku za paradiranje s natpisom kojim se dičila ustaška vojska, a društvo im je pravio i izaslanik ministra branitelja Tome Medveda

Kako javlja epodravina, HOS-ovci su se u prijepodnevnim satima postrojili na koprivničkom Zrinskom trgu, a sportske igre otvorio je izaslanik ministra branitelja Tome Medveda, Ivan Friščić. Branitelji su mimohodom otišli prema koprivničkom kampusu, gdje su položili vijence i zapalili svijeće, a sportske igre održavaju se tijekom dana na Jegenišu.

Na otvaranju se iz zvučnika orila Thompsonova 'Lijepo li je Hrvat biti', koja u stihovima sadržava i sporni poklič 'Za dom spremni'. On se, kao što je poznato, nalazi i u grbu kontroverzne udruge, koja je pravorijekom vijeća za suočavanje s prošlošću izuzeta iz primjene propisa što zabranjuju veličanje totalitarnih režima.

  • +4
HOS-ovci u Koprivnici Izvor: Licencirane fotografije / epodravina.hr / Autor: Sanjin Bojić