ISTRAGA NESREĆE

Horvatinčićeva suputnica daje iskaz u rujnu

28.08.2011 u 21:00

Bionic
Reading

Anica Đerđa Dilber bi u Zagrebu trebala biti saslušana tek sredinom rujna, pa je izgledno da ni Tomislav Horvatinčić neće iz pritvora prije toga datuma, piše Vjesnik. Njemu je, naime, pritvor određen zbog opasnosti od utjecaja na spomenute svjedoke

Branko Ivić, sudac koji vodi istragu zbog nesreće u kojoj je tajkun Tomislav Horvatinčić svojim gliserom usmrtio dvoje talijanskih nautičara iz Padove, Francesca Salpietra i Marineldu Nelly Patella Salpietro, odlučio je da se niz svjedoka ne sasluša u Šibeniku, nego u gradovima u kojima prebivaju. Zbog toga će u Zagreb, Rijeku i Split biti ili su već poslane zamolnice tamošnjim sudovima da saslušaju svjedoke.

Kako neslužbeno doznaje Vjesnik, od 18 predloženih svjedoka pet će ih biti saslušano u Zagrebu, sedam u Splitu, jedan u Rijeci te pet u Šibeniku. Među svjedocima u Zagrebu svakako će važan biti iskaz Horvatinčićeve suputnice Anice Đerđe Dilber, dok su ostali svjedoci uglavnom osobe koje su Horvatinčić, ali i Anica Đerđa Dilber zvali mobitelom neposredno nakon nesreće.

Među njima, piše Vjesnik, nema Davora Jelavića, pročelnika zagrebačkoga Gradskoga ureda za prostorno uređenje, kojega je Horvatinčić navodno zvao. Hoće li Jelavić biti predložen naknadno, tek će se vidjeti.

Prvo ročište za saslušanje svjedoka u Šibeniku zakazano je za 6. rujna, ali čini se da će saslušanja zamolbenim putem ipak biti održana malo kasnije.

Kako neslužbeno doznajemo, Đerđa Dilber bi u Zagrebu trebala biti saslušana tek sredinom rujna, pa je izgledno da ni Horvatinčić neće iz pritvora prije toga datuma. Njemu je, naime, pritvor određen zbog opasnosti od utjecaja na spomenute svjedoke.