KONTROVERZNI PODUZETNIK I ISTI TAKAV BRANITELJ

Horvatinčića brani Petračev i Krojfov odvjetnik Došen

19.08.2011 u 10:03

Bionic
Reading

Tomo Horvatinčić za svog je odvjetnika izabrao Velimira Došena. Taj riječki odvjetnik branio je Hrvoja Petrača, Miljenka Žaju Krojfa, Ognjena Šimića, ali i Tomislava Karamarka, a 2006. godine u Rijeci je uhićen zajedno s Januzom Dervišijem, navodnim vođom albanskog lobija

Suđenje Došenu zbog sprečavanja dokazivanja i dalje traje, a optužen je da je sprečavao dokazivanje u slučaju propucavanja Porschea na riječkoj rivi 2006, odnosno da je podmićivanjem pokušao utjecati na svjedoka. Nakon uhićenja pobjegao je iz zatvorske bolnice u Zagrebu u Švicarsku.

Došen: Horvatinčić je u šoku

Odvjetnik je za Novi list rekao da je Horvatinčić još u šoku i da ne može vjerovati da se sve to dogodilo, teško mu se sabrati i pričati o tragediji. 'Izražava duboku bol i zamolio me da pokušamo pružiti svu pomoć obitelji žrtava.' Odvjetnik napominje da je Horvatinčić već 25 godina nautičar, da poznaje cijeli Jadran i da je upravljao i brodovima od 35 metara te da se nikad nije našao u takvoj situaciji. Po onom što je čuo od klijenta, on i žena koja je bila s njim na brodu su na sve načine pokušavali izbjeći tragediju i upozoriti ljude na jedrilici da ne kontrolira brod, ali, nažalost, nisu ga čuli.