ODVJETNIK DOŠEN

'Horvatinčić nije slao mail s priznanjem, a i da je bio bi pravno ništavan'

20.08.2011 u 18:38

Bionic
Reading

Federico Salpietro, sin talijanskih državljana poginulih u teškoj pomorskoj nesreći kod Primoštena oko 15,30 sati ispred šibenskog Županijskog suda zamolio je preko novinara da mu netko pomogne, odnosno da dobije informacije od lučke kapetanije i šibenskog suda na koji su način stradali njegovi roditelji

Rekao da je prvo razgovarao s lučkom kapetanijom, iz koje su mu prvo dali termin za današnji sastanak i rekli da će nam dati vrlo bitne informacije, piše Večernji.hr. No kapetan se tamo nije pojavio, a ni sudac im nije dao nikakve informacije, drhtavim glasom rekao je okupljenim novinarima Federico Salpietro. Još uvijek se nada da će mu netko pomoći jer se mora vratiti u Italiju na pogreb svojih roditelja, koji su usmrćeni nakon što je u utorak na njihovu jedrilicu gliserom velikom brzinom naletio Tomislav Horvatinčić. Na pitanje što misli zašto nitko nije došao na sastanak s njim samo je ironično prokomentirao da možda zato što je subota.

Federico Salpietro nije odgovorio na upit je li točno da su kontaktirali s njim Horvatinčićevi odvjetnici i ponudili mu obeštećenje prije eventualne tužbe, piše Večernji.hr.

Iz lučke kapetanije demantiraju da su dogovorili ikakav sastanak s Federicom. S druge strane strane odvjetnik Velimir Došen opovrgava da je Tomislav Horvatinčić poslao bilo kakav mail ili priopćenje javnosti u kojem je priznao krivnju.

'On nije poslao nikakav mail niti je dao nikakvo priopćenje. Nama je to nešto novo. Bez obzira na tko je poslao priopćenje - ono pravno ne vrijedi', izjavio je Velimir Došen, Horvatinčićev odvjetnik.

A Horvatinčić se pred policijom i sucem istrage branio šutnjom. Policija je Horvatinčiću i njegovoj suputnici oduzela mobitele odmah nakon dolaska na mjesto tragedije. Jesu li i koga su dotad zvali, pokazat će ispis poziva. No šibenskoj policiji i Lučkoj kapetaniji vijest o nesreći dojavio je netko drugi.