ministri o kandidaturi

Horvat: Uvijek tražimo dlaku u jajetu

03.10.2019 u 11:25

Bionic
Reading

Kolinda Grabar Kitarović u kandidaturu za novi predsjednički mandat ide uz punu podršku HDZ-a jer imaju jednake zajedničke ciljeve, poručili su ministri u četvrtak prije sjednice Vlade uvjereni u njezinu sigurnu pobjedu

Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković osvrnuo se na govor Grabar Kitarović ističući da imaju jednake zajedničke ciljeve. Predsjednica je najavila reformu pravosuđa, budući da ono, kako kaže, "često pogoduje nepravdi što je mučno gledati".

"Vidite koje smo mjere donijeli. Skraćujemo rokove, brže je postupanje sudova. Manji je broj neriješenih slučajeva, provodimo digitalizaciju sve za brže i bolje postupanje", odgovorio je Bošnjaković na pitanje što je s reformom pravosuđa i skraćivanjem rokova te najavljenim štrajkom pravosudnih policajaca.

Upitan je li onda predsjednica u svom govoru pogriješila kada je iznijela primjedbe na rad pravosuđa, kazao je kako nije, jer su to sve njihovi zajednički ciljevi.

"Nije promašila, sve su to naši zajednički ciljevi. Mislim da je to sve sukladno", ocijenio je."

Obuljen Koržinek: Neka građani racionalno odaberu one koji rade na dobrobit države

Grabar Kitarović je poslala dobre poruke, kazala je ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek.

Ustvrdila je kako će ona kao ministrica kampanji doprinijeti kao i svi (u HDZ-u) te će građanima poslati poruku da racionalno odaberu "one koji rade na dobrobit države".

"Mi smo vidjeli kako je država izgledala kada je Zoran Milanović bio predsjednik Vlade, kazala je Obuljen upitana što misli o njegovoj kandidaturi. Ostale kandidate nije htjela komentirati.

Kazala je da joj se dojmio predsjedničin stav jer "komunicira ono što je radila i vrlo realno govori kako će ići u kampanju".

Horvat: Kandidatura ide uz punu podršku HDZ-a

Ministar gospodarstva Darko Horvat je izjavio da ta kandidatura ide uz punu podršku HDZ-a te misli kako više ne treba postavljati pitanja jer je svima jasno da Grabar Kitarović ide po još jedan mandat.

"Mislim da mi u Hrvatskoj uvijek tražimo dlaku u jajetu. Uvijek ima onih kojima se nešto ne dopada i ne svidi. Uz punu podršku HDZ-a mislim kako više ne treba postavljati pitanja jer je svima jasno da Grabar Kitarović ide po još jedan mandat", rekao je Horvat.

Ministar zdravstva Milan Kujundžić je prokomentirao detaljne upute koje je Grabar Kitarović dobila za svoj govor, a koje su iscurile u javnost. Kazao je kako se dogodila ta jedna mala pogreška, koja se potkrala, što je bilo malo nespretno.

Istaknuo je da će svi kandidati moći prikazati tko su i što su, što su napravili u životu, a moći će kritizirati jedni druge u kampanji.