PREDIZBORNA GROZNICA U VARAŽDINU

Horvat: Nisam glasao za skidanje imuniteta Jovanoviću

26.10.2011 u 12:05

Bionic
Reading

Potpuna je laž da sam u Hrvatskom saboru glasao za skidanje imuniteta Željku Jovanoviću, istaknuo je Zlatko Horvat, nezavisni saborski zastupnik i nezavisni kandidat za varaždinskoga gradonačelnika, govoreći o komentarima njegovog pojavljivanja u sabornici proteklog petka

Budući da za to dobiva plaću, Horvat smatra da je svakom saborskom zastupniku mjesto u sabornici, gdje može glasati 'prema svojoj savjesti ili drugim kriterijima'.

'Nisam glasao za skidanje imuniteta, iako sam bio u sabornici. Bio sam protiv jer sam smatrao da se radilo o cirkusu kojemu nije trebala još takva odluka. Međutim, došao sam u sabornicu jer je na dnevnom redu bilo nekoliko bitnih zakona, kao što je su izmjene i dopune Kaznenog zakona te Ovršni zakon, zatim poticaji u poljoprivredi i tome slično. Takve stvari bitne su, vjerujem, ne samo za mene, nego i građane', pojasnio je Horvat pred novinarima.

Kao nezavisni kandidat za varaždinskoga gradonačelnika, Horvat je iznio nezadovoljstvo otvorenom podrškom koju je njegov protukandidat Goran Habuš dobio od urednika Varaždinskih vijesti, tjednika u gradskom suvlasništvu, što je ocijenio ne samo pristranim, nego i neprofesionalnim.

'Prošlo je tjedan dana otkada sam pozvao protukandidata da se javno izjasni o svojim dosadašnjim poslovima i kvalitetama, odnosno referencama za gradonačelnika. Umjesto odgovora, doznali smo da on ne crta moje karikature, već netko drugi. Isto tako, pozvao sam ga na javno sučeljavanje na bilo koju temu želi, ali ni na to nisam dobio odgovor', ustvrdio je Horvat.

Jedino što se moglo čuti od druge strane, kako je dodao, je da u Varaždinu ništa ne valja, da je postao grad slučaj i žabokrečina. 'Varaždin je dobio Srebrni cvijet Europe za uređenje te ponovno nagradu Hrvatske turističke zajednice, a vodeći svjetski turistički internetski portal Lonelyplanet uvrstio ga je među hrvatske vrhunske destinacije. Ako to nisu reference za kvalitetan život, onda ne znam što su. Imamo i dalje najnižu stopu nezaposlenosti, najbolju slobodnu zonu, najljepše POS naselje i tome slično. Grad Varaždin funkcionira više nego dobro, što potvrđuju i investicije u tijeku, poput gradnje nove škole i podzemne garaže. To su stvari koje se zaobilaze, ali se zato iznose laži i insinuacije poput one da grad vodi HDZ. Međutim, već sam rekao da ni kao član HNS-a nisam dopustio da Radimir Čačić vodi Varaždin', upozorio je aktualni zamjenik varaždinskoga gradonačelnika te pozvao građane na izbore u nedjelju.