POVEĆAVANJE ČLANSTVA

Homoseksualci pozvani da se učlane u HDZ

25.05.2009 u 14:04

Bionic
Reading

Među članovima koji podržavaju Facebook grupu 'Nećemo pedere u Splitu', koju je pokrenula nekolicina mahom maloljetnih splitskih gimnazijalaca, pojavio i Središnji stožer Mladeži HDZ-a

Između nekoliko stotina postova, u kojima se uglavnom širi mržnja i netrpeljivost, osvanuo je i post korisnika koji se predstavlja kao Središnji stožer mladeži HDZ-a u kojem stoji da 'širenje homoseksualnog lobija u evropi pa i u Hrvatskoj treba zaustaviti svim sredstvima'.

Mladež HDZ-a tvrdi da uopće nisu registrirani na Facebooku

Kako piše Središnji stožer, homoseksualni lobi se osjeća i u Hrvatskoj, a vidi ga se tako da je u novim domaćim serijama obvezno jedna uloga rezervirana za homoseksualce.

Na kraju se sve poziva da se učlane u skupinu 'Središnji stožer Mladeži HDZ-a', kako bi objedinili sve članove HDZ-a na Facebooku iz Hrvatske, BiH te ostale dijaspore uz završnu poruku 'Budimo jedinstveni i to pokažimo drugima Bog i Hrvati'..

Mislav Banek, predsjednik Mladeži HDZ-a, rekao je za Dnevnik.hr 'kako se oni kao organizacija odriču tog teksta'.

'Na Facebooku nemamo nikakvu grupu niti stranicu. Imamo samo vlastitu internetsku stranicu.

Ovdje se radi o malverzaciji te je tu grupu mogao otvoriti bilo tko. Službena organizacija Mladeži HDZ-a nema nikakvu vezu s ovim tekstom i grupom', rekao je Banek.

U izjavi za Jutarnji list Banek je dodao kako bi u mladež HDZ-a učlanili i nekog javno deklariranog homosekusalca.

'Mi nikoga ne pitamo za seksualnu orijentaciju. Još nismo imali takvu situaciju. Ali kad bi taj netko prihvatio Statut i načela stranke, ne bi bilo razloga da ga ne primimo - rekao je Banek.

Dodao je da imaju 54.000 članova te da 'nisu upoznati sa‘seksualnom orijentacijom svih svojih članova'.

Policija je najavila ispitivanje čitavog slučaja.