PORIČU ZLOČIN IZ MRŽNJE

'Homoseksualca je udario malodobnik'

26.03.2009 u 09:40

Bionic
Reading

Alen Baričević (22) i Petra Mihetec (24), optuženi za zločin iz mržnje, odnosno za napad na deklariranog homoseksualca Nevena Rauka (24), iznoseći svoju obranu u Općinskome kaznenom sudu, poručili su da oni nisu tukli Rauka

ZAGREB - Krivnju su prebacili na maloljetnike (16, 17), koji su te večeri bili s njima, a kojima se sudi u odvojenom postupku na Kaznenom sudu za maloljetnike. Kazali su da ni u jednom trenutku nisu namjeravali biti nasilni prema Rauku, s kojim su, prema optužnom aktu, dogovorili susret u Maksimiru, piše Večernji list.

Baričević je govorio da su se tog dana u siječnju u njegovu stanu našli, on, Petra te 17-godišnjak D. Htjeli su vidjeti profile prijatelja na portalu Iskrica, a malodobni D. je sam sastavio profil i dogovorio se za susret s Raukom.

Baričević se branio da su on i Petra ostali u automobilu na tramvajskoj postaji, a D. je sa svojim maloljetnim prijateljem otišao na sastanak s Raukom. Nakon što je Rauk, vidjevši kod njih fotoaparat, sjeo u ZET-ov autobus, na nagovor D. pratili su ga autom.

Baričević je tvrdio da je on ostao sjediti u automobilu, dok je D. s prijateljem otišao do Rauka, koji je izašao iz autobusa na zadnjoj postaji kod Krematorija. Čim je, kaže, vidio da je D. lupio Rauka, rekao mu je: 'Idemo, što to radiš?!'. Na gotovo identičan način branila se i optužena Petra Mihetec. Optuženi će kraj suđenja dočekati na slobodi.