ŠIRENJE MRŽNJE

Homofobni župnik: I ja sam ugrožen!

15.10.2010 u 09:24

Bionic
Reading

Kastavski župnik Franjo Jurčević na svom blogu nastavlja obračun s gay populacijom i medijima. U najnovijem postu slavodobitno je ustvrdio da ne može biti smijenjen te da će uskoro u mirovinu

Osvrnuo se na tekst u Novom listu u kojem piše da bi Jurčevića trebalo isključiti iz svećeničkog poziva. Župnik objašnjava da to nije čak niti u ovlasti nadbiskupa, a da njega smjenjuju godine te da će uskoro u mirovinu. Ovaj posljednji post Jurčević je očito pisao vrlo uzrujan jer je u tekstu gomila tipfelera i gramatičkih pogrešaka.

Kastavski župnik smatra da su mediji krivo protumačili njegov nedjeljni post u kojem pohvalno govori o krvavim neredima u Beogradu za vrijeme gay parade. 'Ja sam jasno rekao da podržavam normalne Beograđane, a vaša je stvar ako vi smatrate da su normalni oni koji razbijaju, uništavaju i prijete', piše Jurčević, koji očito pokušava ublažiti svoje nedjeljne izjave.

Smatra da nitko ne štiti njegova prava, kao što se štite prava homoseksualaca. Pita se ima li i on pravo na svoje osobno mišljenje, a gay populaciji je poručio da čine što žele u svoja četiri zida, no da se 'o svojoj orijentaciji ne hvale po centrima gradova'.

Osvrnuo se Jurčević i na tužbu koju je lezbijska udruga Kontra podnijela protiv njega. 'Budući da dolazi zima, a ja sam jako zimogrozan, lijepo bih molio moje prijatelje da mi u zatvor donesu koju dekicu više', piše župnik 12. listopada.

Na Jurčevićevom blogu od nedjelje, kada su svi mediji objavili njegov post o Beogradu, iznimno je velik broj komentara. Jurčević s autorima pojedinih komentara ulazi i u otvorenu diskusiju. Čini se da župniku trenutačna slava jako odgovara.