ZBOG KOMENTARA NA FACEBOOKU

Homofobni laburist ispričao se gay udrugama

25.05.2012 u 14:12

Bionic
Reading

Ivica Mraz, član Hrvatskih laburista iz Bjelovara uputio je danas ispriku zbog svog neprimjerenog homofobnog istupa na internetu prema udrugama Kontra i Iskorak i svim njihovim članovima i članicama te u isprici navodi kako se spreman i osobno ispričati.

Također, prihvaćajući političku odgovornost, podnio je svoju ostavku na mjesto člana u Sudu časti Hrvatskih laburista, kažu u priopćenju te stranke. Izvršni odbor ogranka Hrvatskih laburista iz Bjelovara, čiji je Ivica Mraz član, odlučio je na izvršnom odboru stranke u četvrtak prijaviti ga Sudu časti koji će dalje odlučiti o stegovnim mjerama.

Podsjetimo, Mraz je 17.svibnja na svom Facebook profilu ostavio slijedeći status: 'Zar je pravi naziv 'Povorka ponosa'? Ja bih tu kolonu nazvao 'Povorka bolesnih pedera', i to s braniteljima nikakve veze nema', piše Mraz komentirajući prijedlog ministra branitelja Freda Matića da branitelji osiguravaju Povorku ponosa u Splitu.


'Oni kojih ih podržavaju (Vlada, Sabor, nevladine udruge), nek' idu i stanu u tu tampon zonu, to će im biti na diku. A tebi, Frede, poručujem: Napravi komisiju istinskih, pravih 'nevladinih' branitelja, a ima tu vrsnih pravnika, koji će istražiti koji su to 'veliki Hrvati' uništavali i pljačkali ovu lijepu i bogatu zemlju od ranih devedesetih.

Frede, reci javno imaš li 'muda' reći istinu. Svi oni koji vole Hrvatsku stat će iza tebe, budi siguran. Imaš li 'muda' reći da su svi ni koji su učestvovali u privatizacijskoj pljački, oni koji su napravili i uredili pravni okvir te pljačke veleizdajnici. I još jedno pitanje: Znadeš li gdje je Veljko Marić? I jedan savjet: Ostavi se ti raznoraznih 'Povorki ponosa', imaš ti pametnijeg posla', zaključuje Mraz.

'Kao predsjednik stranke, ne pratim profile na Facebooku naših članova, pa tako ni profil navedenog člana Ivana Mraza, koji je napisao homofobnu rečenicu na svom profilu', rekao je predsjednik stranke Lesar. Ističe i da je predsjednik županijske podružnice stranke i saborski zastupnik Zlatko Tušak kazao da 'to sigurno nije stav stranke s obzirom da ona osuđuje svaku diskriminaciju po bilo kojoj osnovi, pa tako i po spolnoj, a ukoliko je Mraz stvarno dao homofobnu izjavu, onda se radi o njegovom privatnom stavu koji ne odražava stav Hrvatskih laburista'.