PREMA OSTOJIĆEVOM SAVJETU

Holy u ponedjeljak podnosi kaznenu prijavu

09.06.2012 u 22:25

Bionic
Reading

Bivša ministrica zaštite okoliša i prirode Mirela Holy izjavila je večeras za Hinu da će zbog povrede zaštite privatnosti u ponedjeljak, 11. lipnja, podnijeti kaznenu prijavu, sukladno naputku ministra unutarnjih poslova Ranka Ostojića

Holy je rekla da prijave Državnom odvjetništvu i MUP-u podnosi zbog sumnje na neovlašteno prisluškivanje i nadzor elektroničke pošte, čime joj je prekršeno pravo zaštite privatnosti, što je, istaknula je, temeljno ljudsko pravo zajamčeno Ustavom Republike Hrvatske. Napomenula je da zbog upućenih joj prijetnji smrću, MUP već postupa temeljem prijave Kabineta Ministarstva zaštite okoliša i prirode.

'Gospođa Holy je dobila uputu da, kao i svaki drugi građanin, mora podnijeti prijavu nadležnoj policijskoj upravi ili Državnom odvjetništvu nakon čega će se pristupiti provjeri', rekao je ministar Ostojić kojega su novinari pitali hoće li policija istražiti kako je 'iscurila' u javnost e-mail poruka, u kojoj se Holy po stranačkoj sdpeovskoj liniji zauzela za jednu djelatnicu, zbog čega je morala dati ostavku.


Na upit je li Mirela Holy već podnijela takvu prijavu, ministar Ostojić je rekao kako je s njom razgovarao jutros te da u tom trenutku prijavu još nije podnijela. 'Vjerujem da su je do sada već podnijela i policija će postupiti kao i svakom drugom slučaju kad neki građanin podnese prijavu', rekao je ministar Ostojić u poslijepodnevnim satima u Splitu.

Novinari su od ministrice Vesne Pusić (HNS) tražili komentar tvrdnji po kojim je ostavku ministrice Mirele Holy pozadinski navodno pokrenula Hrvatska narodna stranka, na što je ona odgovorila da se svaka situacija koristi da se podmetnu klipovi za razvrgavanje Kukuriku koalicije, ali da se 'to neće dogoditi'.