POTVRDIO BERNARDIĆ

Holy pristala: Bit će na SDP-ovoj listi za europske izbore

21.02.2019 u 18:36

Bionic
Reading

Mirela Holy pristala je biti kandidatkinja na SDP-ovoj listi za europske izbore, rekao je to na konferenciji za medije šef stranke Davor Bernardić

'Holy je izrazila želju da bude na dnu liste, ali sukladno statutu SDP-a predložit ću listu Glavnom odboru i konačnost liste će odrediti Glavni odbor', rekao je Bernardić.

O povratku Mirele Holy u stranku, kaže, nije se razgovaralo, ali naglasio je kako je ona uvjerena socijaldemokratkinja i nije članica nijedne stranke.

  • +8
Mirela Holy Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

'Definitivno može dati doprinos radu SDP-a i na SDP-ovoj listi. Uvijek treba gledati kontekst u kojemu se sve događa. Ovo je godina okupljanja za SDP. Mirela Holy i Ivo Josipović su pojačanja kojima će SDP ojačati ulogu i utjecaj u društvu', smatra Bernardić.

Na pitanje vraća li u stranku ljude koji su (bili) u sukobu sa Zoranom Milanovićem, šef najveće oporbene stranke odgovara kako 'u SDP-u ima mjesta za sve'.

Na europskim izborima SDP-u je cilj osvojiti tri mandata, a Bernardić smatra i kako će uspjeti ostvariti taj cilj. 

Što se tiče predsjedničkih izbora, kaže kako će SDP sigurno imati svog kandidata, ali da će odluku o tome tko će to biti donijeti nakon europskih izbora.

Naglasio je i kako će na SDP-ovim listama prvi put biti jednak broj muškaraca i žena, po tzv. zip-principu.