ČEKA SE STRANKA

Holy potvrdila: 'Bernardić mi je ponudio mjesto na listi SDP-a'. Je li pristala? 'Ne baš...'

20.02.2019 u 10:23

Bionic
Reading

Davor Bernardić ponudio je Mireli Holy da bude na SDP-ovoj listi za europske izbore, potvrdila je to ona sama za tportal

Holy je u razgovoru za tportal potvrdila da je s predsjednikom SDP-a na tu temu razgovarala već nekoliko puta, no detalje nije željela komentirati. 'Na stranci je da to raspravi', kazala nam je Holy.

Može li se iz toga zaključiti da je pristala na ponudu, upitali smo je. 'Ne baš, ja ne želim biti stranačka moneta za potkusurivanje. Na stranci je da raspravi prijedlog predsjednika', kazala je Holy.

Mirela Holy je, kao i Ivo Josipović, jedna od bivših SDP-ovaca na čiji je povratak Bernardić već ranije pozivao. Dok će se Josipović sa svojom novom strankom Naprijed Hrvatska vratiti pod skute SDP-a kao njegov član, Holy bi se mogla naći na listi za EP.

Holy je napustila SDP 2013. nakon što vladajuća SDP-ova većina nije prihvatila njene amandmane na Zakon o zaštiti prirode. Poslije izlaska iz SDP-a osnovala je ORAH, koji je na prošlim europskim izborima osvojio jedan mandat. No uspjeha nije bilo na parlamentarnim izborima 2015., zbog čega je Holy podnijela ostavku na mjesto predsjednice ORAH-a. Poslije toga povukla se iz politike te predaje na Vernu i povremeno gostuje kao komentatorica na televizijama.

  • +8
Mirela Holy Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

Mjesto na SDP-ovoj listi otvorilo se nakon što je s nje izbačena Jasenka Auguštan Pentek, a ona je svoje mjesto ponudila samom Bernardiću. No kako je lista sastavljena po 'zip modelu', Bernardiću je za zamjenu trebala žena.