OTVORENA PONUDA

Holjevac bi opet bila predsjednica Skupštine

19.05.2009 u 14:01

Bionic
Reading

Tatjana Holjevac sa svojom je Nezavisnom listom na lokalnim izborima za Zagreb osvojila četiri mandata u Gradskoj skupštini, koliko je imala i dosad, a na konferenciji za novinare je istaknula da je zadovoljna izbornim rezultatima te kako očekuje da će ponovno biti predsjednica Gradske skupštine

Na novinarski upit bi li koalirala sa SDP-om, Holjevac je odgovorila da dogovori još nisu počeli, dodajući kako su oni otvoreni za sve dogovore i razgovore. Istaknula je da bi željela još četiri godine biti predsjednica Gradske skupštine te kako očekuje da će u novom sazivu biti ugodnije i lakše raditi.

'Po novom Zakonu, ovi izbori sigurno pridonose demokraciji, a nakon njih gradom će se upravljati, a ne vladati. Skupština više neće biti marginalizirana kao što je bila, već će stvarno biti i nadzorni i upravljački dio mehanizma u gradu Zagrebu', istaknula je Holjevac

Predstavila je i buduće zastupnike Gradske skupštine te rekla da će, uz nju, to biti dosadašnji zastupnici Pavel Kobler i Željko Brebrić, a nova zastupnica bit će Dinka Pavelić, koja je rekla da ih u urbanizmu čeka mnogo posla i da je važno raditi na usklađivanju javnoga i privatnog interesa u gradu.

Holjevac je istaknula da je jedino njihova Nezavisna lista ponovila uspjeh i na ovim izborima. 'Uspjela sam u kontaktu s građanima raditi na njihovu dobrobit i s njima surađivati, i to su građani prepoznali i na izborima nam ponovno dali podršku', rekla je Holjevac.

Istaknula je da Skupština mora otvoreno raditi, dodajući da je na tome radila četiri godine, a nastavit će i dalje - da se na internetu on-line prenose sjednice Skupštine i objavljuju svi dokumenti.

Ocijenila je da su kampanju mediji prilično zataškavali, kao da se izbori nisu događali, ali, dodala je, uza sve to i niske udarce koje su trpili i ona osobno i Nezavisna lista te razne pokvarene igre, postigli su dobar uspjeh i rezultat. Ustvrdila je kako se na izborima pokazalo da je internet moguće zloupotrijebiti te da se pokazala vrlo niska razina morala i etike, pri čemu je dodala da bi trebalo promijeniti Izborni zakon. Napomenula je da neke zemlje čak imaju zabranjene ankete u predizborno vrijeme i u vrijeme kampanje.

Holjevac je rekla da u devet mjesnih odbora imaju odbornike i vijećnike u jednoj gradskoj četvrti. Dodala je da očekuje suradnju u decentralizaciji Zagreba.