CIRKUS U SABORSKOM

Hodaka u kočiji umjesto konja vukao automobil

29.05.2009 u 15:12

Bionic
Reading

Šaman iz Saborskog ekscentričnim ponašanjem ponovo privlači javnost i glasače. Uoči drugog kruga lokalnih izbora za načelnika, Hodak se Saborskim provezao u kočiji koju je umjesto konja vukao općinski automobil Renault Berlingo

Okićena hrvatskom zastavom te u pratnji tri automobila, kočija je prodefilirala selom, a s nje se preko razglasa širila Lukina predizborna poruka mještanima da glasaju za njega.

Mještani su snimili taj cirkus te snimku plasirali na YouTube. To su iskoristili Hodakovi politički protivnici koji su materijal prenijeli na svojoj internetskoj stranici Saborsko.net, a njihovi simpatizeri zaključili su da se tako nešto ne može izvesti bez bunike, piše Jutarnji list.

Političke igre u Saborskom tako dobivaju novi nastavak. O Hodaku su smo posljednji put pisali prije tri dana. Tada je cijelo mjesto oblijepljeno plakatima i zasuto lecima na kojima se Ivana Matovinu, šefa lokalnog HSS-a čija je kandidatkinja za načelnicu otišla u drugi krug izbora, naziva 'ratnim dezerterom iz 1991. godine'.

Tjedan dana prije toga u Saborskom je Hodaka fizički napao lokalni HDZ-ovac. 'Izlemao me nasred ceste. Zaštitili su me ljudi koji su se tamo našli. U Saborskom je slobodan lov na Luku Hodaka i na životinje', rekao je šaman. Policija je napravila očevid, a Hodak je upućen u bolnicu na snimanje glave. Tvrdio je da je napad na njega naručen od vrha karlovačkog HDZ-a te je pozvao Sanadera, za kojeg kaže da mu je prijatelj, da izbaci 'staljiniste' iz svoje stranke.

Hodak je na izbore izašao sa svojom nezavisnom listom, nakon što ga je HDZ sa svoje izbacio zbog 'afere bunika'. No Šaman je iz utrke izbacio svoju stranku te u drugi krug ušao s HSS-ovom kandidatkinjom. Lokalni je HDZ pozvao svoje birače da glas ne daju Hodaku.