ODUZELI MU 20 MOBITELA

Hoćemo li čitati i Polančecove SMS-ove?

02.04.2010 u 11:59

Bionic
Reading

U trenutku uhićenja policija je kod Damira Polančeca pronašla 20-ak mobitela i SIM kartica različitih operatera, a istražitelji intenzivno skidaju podatke s mobilnih uređaja bivšeg potpredsjednika Vlade, otkriva Jutarnji list

Pretpostavlja se da je Polančec već sumnjao da se nalazi pod nadzorom istražitelja te im je, opskrbljujući se novim brojevima odnosno prepaid karticama koje se ne moraju prijaviti, pokušavao zadržati privatnost povjerljivih telefonskih razgovora.

Prema pisanju Jutarnjeg, tzv. posebne izvidne mjere tajne pratnje i prisluškivanja telefonskih razgovora prema Polančecu su se primjenjivale od trenutka njegova odlaska iz Vlade, ako ne i od samog početka afere Podravka i uhićenja okrivljenih menadžera u listopadu prošle godine.

Stalnim mijenjanjem mobitela i kupnjom novih SIM kartica, Polančec je istražiteljima zasigurno otežavao posao. No jesu li i na taj način protiv njega prikupljeni neki dokazi koji potkrepljuju optužbu i koji su doveli do njegova uhićenja, zasad nije poznato.

Podaci s mobitela još se skidaju i tek se trebaju detaljno obraditi. Istražitelji također još rade na pregledavanju dokumentacije koja je oduzeta iz Polančecove kuće i stana u Zagrebu, kao i njegovih računala.

Hoćemo li uskoro moći pročitati i Polančecove SMS-ove?