BILIĆI OGORČENI RAZVOJEM SITUACIJE

Hoće li sud dozvoliti obitelji uvid u Paravinjin iskaz?

Bionic
Reading

Siti prakse da prevažne informacije doznaju iz medija, članovi obitelji nestale Antonije Bilić službenim putem su od Županijskog državnog odvjetništva u Šibeniku zatražili da im ustupi iskaz Dragana Paravinje, osumnjičenog za teško ubojstvo i pokušaj silovanja nesretne djevojke. U njihovo ime zahtjev je podnio splitski odvjetnik Vinko Ljubičić te najavio da će šibenskom Županijskom sudu također dostaviti svoju punomoć, izvještava Večernji list

'Želimo pečatirani iskaz sa suda, dosta nam je više čitati po novinama što je rekao Paravinja, jer se njegove verzije mijenjaju iz dana u dan. On nešto tvrdi, pa onda opovrgava. Želimo znati što je doista rekao', kazala je za Večernji list Ana Bilić, Antonijina sestra.

Neslužbeno se, međutim, tvrdi da uvid u iskaz neće biti moguć jer bi sestre Bilić, kao potencijalni svjedoci, na taj način mogle biti u sukobu interesa.

'Mi nismo svjedoci u slučaju Dragana Paravinje, mi smo oštećena strana i ne vidimo načina kako bismo naštetili slučaju. Zasad nam nije onemogućeno vidjeti spis, a bude li, obavijestit ćemo javnost', poručila je Ana Bilić.

U vozilu su, podsjetimo, prvo pronađene vlasi kose čija je analiza pokazala da pripadaju 17-godišnjoj Drnišanki, a potom i kapljice krvi za koje je utvrđeno da se potpuno poklapaju s DNK profilom Antonijine majke Milke.

Nakon isušivanja jezera Brljan u kojem nije pronađeno ništa što bi moglo upućivati na sudbinu nesretne djevojke, postoji opcija da se potraga ponovno usmjeri prema Ogulinu, kamo je Paravinja krenuo nakon što je, prema vlastitim tvrdnjama, s mosta bacio djevojku u Krku. Putem je, kazao je, njezinu torbu bacio u kontejner.

Policiju je Paravinja već navodio na pogrešan trag, pa ne bi bilo neobično da je priča o rješavanju tijela – laž. Istražitelji još uvijek pokušavaju utvrditi što je on radio u noći sa 7. na 8. lipnja. Paravinja tvrdi da je spavao, no nije isključeno da se te noći zapravo rješavao tijela negdje drugdje.

U sklopu potrage za nestalom sedamnaestogodišnjom Antonijom Bilić iz Drniša danas se pretražuje područje oko lokalne ceste Radučić-Pađane i područje oko dionice ceste od Pađana do Kravlje Drage.

Osim toga nastavlja se s pretragom akumulacijskoga jezera Brljan, priopćeno je jutros iz Policijske uprave šibensko-kninske.

U pretrazi sudjeluje više od 130 osoba, uglavnom pripadnika policije, uz pripadnike Gorske službe spašavanja i vatrogasaca.

Policija nastavlja i s drugim aktivnostima kroz kriminalističko-analitičko istraživanje svih do sada pribavljenih podataka i obavijesti, navode iz PU šibensko-kninske.

Iz Državne uprave za zaštitu i spašavanje (DUZS) priopćili su jutros da je u sklopu potrage za Antonijom Bilić, na ispumpavanju jezera Brljan na rijeci Krki od 2. do 7. srpnja bilo angažirano ukupno sedam pripadnika Državnih intervencijskih postrojbi (DIP) iz Šibenika, Splita i Zadra. Korišteno je 25 tlačnih cijevi, 13 komada različitih vrsta pumpi, kao i 10 motornih pumpi dopremljenih iz Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Zagreb.