U RALJAMA 'JUGOSLAVENA'

Hoće li Stockinger zbog Barbike dobiti otkaz u Ministarstvu zdravlja?

07.07.2014 u 16:37

Bionic
Reading

Glavno tajništvo Ministarstva zdravlja danas je od Tomislava Stockingera zatražilo pisano očitovanje u vezi medijskih informacija o slučaju 'Barbika' nakon što je ovaj državni službenik javnosti objavio da je osobno htio podvaliti predsjedniku Ivi Josipoviću spis s uputama o diskreditiranju HDZ-ove predsjedničke kandidatkinje Kolinde Grabar Kitarović

O Stockingeru je bilo riječi na današnjem kolegiju ministarstva nakon čega je odlučeno da se službenik mora pismeno očitovati u vezi s aferom 'Barbika' radi 'utvrđivanja činjenica zbog eventualnog postupanja sukladno članku 100. Zakona o državnim službenicima budući da je imenovani državni službenik Ministarstva zdravlja. Zamolili smo za žurnost', izvijestio je tportal.hr Nenad Korkut, glasnogovornik ministarstva.

Radi se o odredbi zakona po kojoj o lakim i teškim povredama službene dužnosti odlučuje ministar odnosno službenički sud. Među lakim povredama su, primjerice, učestalo kašnjenje na posao ili raniji odlazak s posla, ali i ponašanje protivno etičkom kodeksu državnih službenika, dok je od težih povreda zanimljivo 'davanje netočnih podataka kojima se utječe na donošenje odluka nadležnih tijela'.

Stockinger je još u petak novinskim redakcijama elektroničkom poštom poslao pismo u kojem je priznao da je 'Barbiku' podvalila neregistrirana udruga 'Regimenta, centar za suočavanje jugoslavena s prošlošću', čiji je on predsjednik.

Izuzev jednog portala i HRT-ova Dnevnika, novinari vodećih medija ignorirali su njegov dopis - smatrajući da je zbog neozbiljnosti sadržaja i javnosti nevažnih informacija od njega nepotrebno uobličavati vijest - Stockinger je do danas, od anonimnom činovnika, naglo prerastao u velikog hrvatskog domoljuba. A takvim se i ranije neuspješno pokušavao prikazati po web-stranicama grupa sličnih osebujnih stavova.

Podvaljujući popis načina umanjivanja i izvrtanja političkog djelovanja i sposobnosti kandidatkinje Grabar Kitarović, predsjednik 'Regimente' htio je 'otvoriti oči onima koji još uvijek gaje iluzije o sadašnjim političarima' i sam priznajući da je njegov uradak providan i da ga je primatelj po primitku 'uz osmijeh ili istog trenutka bacio u koš ili to učinio nakon što ga najprije, kao dobar vic, pokaže najbližim prijateljima i suradnicima, kako bi se svi mogli malo nasmijati'.


Stockinger je uvjeren da njegova podvala, kojom se javnost zabavlja nekoliko dana, doprinosi borbi protiv Jugoslavena i da je njime uzdrmao one u čijim se raljama Hrvatska nalazi posljednjih 15 godina. Kako Stockinger smatra, to su grupacije: domaćih političara, novinara i medija, društvenih i kulturnih radnika, financijskih mešetara, privatizacijskih moćnika, antihrvatskih nevladinih udruga, raznih Documenta i GOLJP-ova', čemu je dodao i 'druge čimbenike'. Svi njima domovina Hrvatska 'ama baš ništa ne znači', podvukao je Stockinger svoju ogorčenost iz koje je povukao domoljubni potez kao što je slanje lažnog spisa za diskreditaciju HDZ-ove Grabar Kitarović

I ranije se želio nametati kao domoljub i spasitelj neprobuđenog, ali njemu ljubljenog, hrvatskog naroda, kojeg moli i preklinje da se probudi. Još 2010., pisao je pismo bijesan zbog promjene naziva Avenije Gojka Šuška u Aveniju izviđača. 'Moje ime je Tomislav Stockinger. Rođen sam 2. rujna 1967. u Tuebingenu u Njemačkoj', započeo je podugačko pisamce u kojem je, kao dopredsjednik Stranke hrvatskog zajedništva, molio birače da na izborima slijede svoje srce.

Dok čeka buđenje tih hrvatskih srdaca, Stockinger, inače pravnik i državni službenik, Ministarstvu zdravlja u kojem radi mora hitno i pisano objasniti što i kakvu je predstavu izveo. Ministar Siniša Varga ili službenički sud potom će odlučiti je li prekršio neku službeničku dužnost pa mu odrediti neku od kazni, koje se kreću u rasponu od usmene opomene preko novčanih kazni, pa do prestanka rada u državnoj službi.