ČIŠĆENJE U HDZ-U

Hoće li se Karamarko smilovati Šuici zbog fijaska u Dubrovniku?

13.08.2013 u 08:57

Bionic
Reading

Šefica dubrovačkog HDZ-a, Dubravka Šuica, potpredsjednica je stranke i članica najjužeg suradničkog tima Tomislava Karamarka, ali je ujedno i najodgovornija za najlošiji izborni rezultat kojega je HDZ ikad ostvario na lokalnim izborima u Dubrovniku. Hoće li se i njezino ime naći na spisku onih koji u HDZ-u trebaju dati mandate na raspolaganje zbog loših rezultata na lokalnim izborima?

Do 26. kolovoza, najkasnije, svi šefovi HDZ-a koji su na lokalnim izborima postigli loše rezultate, trebaju dati svoje mandate na raspolaganje, odlučio je vrh stranke. Gradski i općinski daju mandate županijskom HDZ-u, a županijski vrhu stranke. Potom se odlučuje hoće li njihove ostavke biti prihvaćene ili neće.

U skladu s time, županijski šef HDZ-a, Branko Bačić bi na stolu trebao očekivati mandate gubitnika lokalnih izbora – gradova Dubrovnika i Metkovića, te Orebića, Vela luke i Zažablja. Koliko će se poštivati mjerila vrha stranke i predsjednika Tomislava Karamarka, te uspostavljeni kriteriji, bit će iznimno zanimljivo promatrati na primjeru Grada Dubrovnika.


Šefica dubrovačkog HDZ-a, Dubravka Šuica, potpredsjednica je stranke i članica najjužeg suradničkog tima Tomislava Karamarka, ali je ujedno i najodgovornija za najlošiji izborni rezultat kojega je HDZ ikad ostvario na lokalnim izborima u Gradu. Kandidat za gradonačelnika, Teo Andrić, na kojemu je inzistirala, izgubio je izbore značajnom razlikom od protukandidata, aktualnog gradonačelnika Andra Vlahušića, a što, za imalo upućene u političke prilike u Gradu, nije bilo nikakvo iznenađenje, piše dubrovniknet.hr

Više pročitajte ovdje.