novinarska sačekuša

Hoće li Plenković poštovati Statut HDZ-a i raspisati unutarstranačke izbore do proljeća? Evo što je rekao

15.01.2020 u 09:53

Bionic
Reading

'Sve će biti na vrijeme', kazao je premijer Plenković hodajući od Banskih dvora do Hrvatskog sabora, gdje je za 9.30 sati zakazan početak aktualnog prijepodneva. Novinari su premijera, sada već tradicionalno, 'zaskočili' s nekoliko pitanja u prelasku Markovog trga

Hoće li premijer ispoštovati rokove iz Statuta HDZ-a prilikom sazivanja unutarstranačkih izbora? Premijer je odgovorio da će 'sve biti na vrijeme'.

>>> Vrijeme Plenkoviću curi, statut HDZ-a je jasan: Izbori za šefa HDZ-a već za dva mjeseca ili slijedi strateški manevar?

A kako komentira dosad najžešći napad gradonačelnika Vukovara Ivana Penave, koji je poručio da HDZ na čelu s Plenkovićem ide u krivom smjeru? Premijer je rekao da to nije vidio i upitao novinare gdje je to objavljeno. Kada je doznao da je Penava o stanju u vladajućoj stranci govorio za Hrvatski tjednik, rekao je da to prvo mora vidjeti.

Hrvatski tjednik u posljednjem izdanju objavio je veliki intervju s Penavom, uz naslov 'Plenković vodi HDZ u pogrešnom smjeru, zato sam sada još motiviraniji za unutarstranačke izbore'.

Na posljednje pitanje o otvorenom protivljenju sve većeg broja HDZ-ovaca zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću premijer nije imao konkretan odgovor.