burno u stranci

Hoće li Komadinine riječi dovesti do novog preokreta u SDP-u?

05.12.2018 u 06:17

Bionic
Reading

Potpredsjednik SDP-a Zlatko Komadina rekao je na sjednici Predsjedništva sinoć šefu stranke Davoru Bernardiću da bi on na njegovu mjestu zatražio da Predsjedništvo glasa o povjerenju zbog pada rejtinga i svih ostalih razloga, no Bernardić je u potpunosti izignorirao taj zahtjev

'Točno je, Komadina je to rekao, ali Bero se potpuno oglušio', rekao je za Novi list nakon sjednice jedan član Predsjedništva.

Time je, smatraju Bernardićevi oponenti, a to su isti oni koji su mu i pomogli da dođe na čelo stranke, šef stranke zapravo poslao jasnu poruku o tome što misli o svojim kolegama u Predsjedništvu, odnosno da uopće ne drži do najvišeg tijela stranke, piše Novi list.

  • +9
Sjednica Glavnog odbora SDP-a Izvor: Pixsell / Autor: Robert Anic/PIXSELL

Zato bi se, kako stvari stoje, narednih dana mogla dogoditi situacija da će pola članova Predsjedništva zatražiti sazivanje nove sjednice temeljem svojih potpisa, što po statutu mogu, te bi na toj sjednici šef stranke napokon mogao biti smijenjen.

Arsen Bauk je objasnio kako je to statutarna mogućnost, a Bernardiću je poručeno da je on osobno nesazivanjem Predsjedništva zadnjih tjedana SDP-u nanio više štete nego svi ostali koji su kritizirali u javnosti njega.