CARINSKI SINDIKAT HRVATSKE

Hoće li i carinici u štrajk? Traže korekciju koeficijenata i u ponedjeljak idu u Ministarstvo rada

30.11.2019 u 12:18

Bionic
Reading

Carinski sindikat Hrvatske (CSH) proveo je referendum o štrajku i najavio da u ponedjeljak ide na razgovor u Ministarstvo rada u vezi s njihovim višegodišnjim zahtjevom za korekcijom koeficijenata, a nakon toga će odlučiti o daljnjem postupanju.

'S obzirom na to da nekoliko godina tražimo usuglašavanje koeficijenata, a da u Ministarstvu financija i Carinskoj upravi nemaju sluha i ne primaju nas na razgovore, organizirali smo prosvjed i uručili dopis predsjedniku Vlade. Nakon toga nema nikakve reakcije', rekao je u subotu za N1 predsjednik Carinskog sindikata Hrvatske Rino Štorić, koji je najavio da u ponedjeljak ide na razgovor u Ministarstvo rada i očekuje pozitivan rezultat.

Ovisno o rezultatima tog sastanka donijet će odluku o daljnjem postupanju.

'Proveli smo referendum za štrajk, međutim ovog momenta mogu reći da u ponedjeljak imamo sastanak u Ministarstvu rada i ovisno o rezultatima tog sastanka donijet ćemo odluke o daljnjem postupanju', istaknuo je.

Štorić je ustvrdio da se nad njim osobno i sindikatom vrši pritisak.

'Onemogućavanje rada, pokušaj da nas se doslovno uguši kao sindikat, ali mi ne odustajemo, ja ne odustajem. Zato i očekujemo da ćemo u Ministarstvu rada razgovarati na temelju činjenica i očekujemo razumijevanje, ne bi išli na sastanak ako ne očekujemo pozitivan rezultat', objavio je N1, prenoseći Štorićevu izjavu.