'SVATKO SE ČEŠE GDJE GA SVRBI'

HNS udario po svom bivšem predsjedniku: Ne znamo je li Čačić obolio od amnezije ili gluposti

02.11.2017 u 16:39

Bionic
Reading

Učestali napadi predsjednika Narodne stranke - Reformisti Radimira Čačića na račun Hrvatske narodne stranke – liberalni demokrati samo pokazuju da u njegovom slučaju vrijedi stara poslovica 'svatko se češe tamo gdje ga svrbi', poručili su iz HNS-a svom nekadašnjem predsjedniku

'Njegova izjava da se suradnja HDZ-a i HNS-a nikada ne bi dogodila pod njegovim vodstvom još jednom dokazuje svu dozu bahatosti, bezobrazluka, prepotencije i laži, kakva u hrvatskoj politici nije viđena, sve do Radimira Čačića, koji je uvijek želio biti premijer, no nikada mu to nije pošlo za rukom', navode iz HNS-a.

Čačić je u srijedu na blagdan Svih svetih na Mirogoju, gdje su delegacije Reformista i HNS-a odvojeno odale počast Savki Dabčević Kučar, čiju politiku baštine, izjavio da se suradnja HNS-a i HDZ-a nikad ne bi dogodila pod vodstvom Savke Dabčević Kučar. 'Ne bi se dogodila ni pod mojim vodstvom. Dogodila se pod ovim vodstvom koje nema nikakve, ni u kojem pogledu, dodirne točke sa Savkom', rekao je tada Čačić.

U odgovoru Čačiću HNS se pita je li on obolio od amnezije ili gluposti. Pritom ga podsjećaju da je njegova stranka, čiji je on predsjednik, u koaliciji s istim tim HDZ-om.

'A ako odemo još dalje u prošlost, koju gospodin Čačić želi žarko zaboraviti, podsjećamo ga da je upravo on bio taj koji je želio uvesti HNS u vladu tadašnjeg premijera Ive Sanadera, no stranka mu to tada nije dopustila, a da ne spominjemo njegovo kampiranje ispred vrata bivše premijerke Jadranke Kosor', priopćili su iz HNS-a.

Prisjetili su se i još jedne stare poslovice, za koju u HNS-u smatraju da priliči gospodinu Čačiću, a koja kaže 'tko laže, taj i krade', što predsjednik Reformista, tvrde, čini ucjenom i političkom korupcijom HNS-ovih vijećnika, a to je ništa drugo nego čisto kokošarenje.

  • +5
Radimir Čačić poslao je otvoreno pismo premijeru Plenkoviću Izvor: Cropix / Autor: Željko Hajdinjak

I za kraj, navode da HNS jest sljedbenik politike utemeljiteljice i doživotne počasne predsjednice HNS-a Savke Dabčević Kučar, od osnutka stranke, pa sve do danas, dakle punih i ponosnih 27 godina.

Uvijek, a posebice u teškim trenucima, vraćaju se njezinim riječima koje su jasno trasirale njihov politički put. 'Članice i članovi HNS-a ne pitaju što Hrvatska može učiniti za njih, nego što oni mogu učiniti za Hrvatsku, ovdje i sada!'

'Zbog toga je HNS i odlučio ući u Vladu s HDZ-om i tako pomoći Hrvatskoj ovdje i sada, kroz reformu obrazovanja i izlaskom iz ideoloških rovova, za razliku od Reformista i njihovog vodstva, koji uvijek i isključivo rade sve samo za pribavljanje svoje osobne koristi. Maske su pale, gospodine Čačiću, ne obmanjujte hrvatsku javnost i primite se posla', zaključuju u HNS-u.

  • +7
Radimir Čačić sastao se s Jadrankom Kosor Izvor: Pixsell / Autor: Robert Anic