'ANEMIČNA REAKCIJA VLADE'

HNS poslao kaznenu prijavu zbog marša 'crnokošuljaša'

28.02.2017 u 11:50

  • +8

Marš pripadnika A-HSP-a

Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL

Bionic
Reading

Hrvatska narodna stranka poslala je kaznenu prijavu 'zbog neonacističkog skupa održanog u nedjelju na glavnom zagrebačkom trgu'

'Smatramo da postoji osnovana sumnje da su protupravnim radnjama ostvarena sva bitna obilježja kaznenog djela Javnog poticanja na nasilje i mržnju iz članka 325. Kaznenog zakona', kažu u priopćenju te dodaju da nisu htjeli čekati da DORH podnese prijavu 'zbog eklatantnog primjera govora mržnje'.

'Ne želimo dopustiti da Hrvatska bude zemlja u kojoj neofašisti nekažnjeno marširaju ulicama i zemlja čiji građani strahuju od ljudi u crnom', napominju. 'Neonacistički skupovi poput ovoga rezultat su kukavičluka Titanik Vlade, predsjednika Sabora i predsjednice Republike, koji su i u ovom, kao u niz prethodnih slučajeva u kojima se manifestiralo nasilje i govor mržnje, reagirali krajnje anemično. Takve (ne)reakcije dovode do još više mržnje i netolerancije, što kao posljedicu ima gubitak vrijednosti u društvu. Rezultat kukavičluka Vlade je i nemjerljiva međunarodna sramota koju trpe Hrvatska i svi njeni građani. I dalje nam nije jasno zašto takav skup nije zabranjen, kao ni zašto još uvijek na spomen područjima stoje ploče s ustaškim pozdravom', pojašnjavaju.