više od 10% nevažećih

HNS kazneno prijavio organizatore referenduma: Takve pojave treba eliminirati iz društva

17.10.2018 u 13:54

Bionic
Reading

Hrvatska narodna stranka podnijela je kaznenu prijavu protiv organizatora građanskih inicijativa 'Narod odlučuje' i 'Istina o Istanbulskoj' nakon što je službeno objavljeno kako je nešto više od deset posto potpisa nevažećih

'Cilj podnošenja kaznene prijave DORH-u jest da se utvrdi kaznena odgovornost i sankcioniraju svi oni koji su sudjelovali u unošenjima OIB-a preminulih osoba i stranih državljana te onih koji su kopirali liste s prošlog referenduma o braku, čime su na najružniji i potencijalno ilegalan način htjeli izboriti gotovo jednako ružan cilj: smanjivati ljudska prava', stoji u priopćenju HNS-a.

'Ista ekipa u dvije inicijative smanjuje prava žena i prava manjina krivotvorenjem potpisa i manipulacijama. Danas se hrvatske građane ovršuje za 500 ili 1000 kuna, a oni lažima i krivotvorenjem potpisa žele uzeti ovoj državi, građanima i proračunu desetke i desetke milijuna kuna. Zbog toga smo podignuli kaznenu prijavu', poručio je predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak.

objavljen dokument

Isti rukopisi, pokojnici, ljudi bez OIB-a: Što je sve otkriveno među potpisima za propale referendume

Pogledaj galeriju

'HNS poštuje pravo svih građana da se okupljaju, prosvjeduju i pozivaju na referendume, pa čak i ovih inicijativa koje već godinama kontaminiraju javni prostor nazadnim inicijativama koje ne priliče niti 21. stoljeću u kojem živimo niti naprednim zapadnim demokracijama kakva težimo biti, sve dok se one odvijaju u skladu sa zakonima', tvrde.

Ne mogu, kažu, tolerirati manipulacije i krivotvorenje javnih isprava i žele takve pojave eliminirati iz društva.

'Nakon što je Povjerenstvo utvrdilo niz manipulacija, krajnje je vrijeme da se do kraja raskrinkaju organizatori ovih inicijativa kao obični manipulatori koji imaju jako opasne ciljeve i svaki odgovoran političar, koji ne potpiruje najniže strasti i ne skreće pažnju s merituma, dužan je ovakve manipulacije osuditi', zaključuju.

  • +69
Ivan Vrdoljak Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL