MINISTAR DONČIĆ SVE ZNAO

HNS-ovcu Šamsi namješten dobro plaćeni posao na Plesu?

11.08.2012 u 12:12

Bionic
Reading

Zračna luka Zagreb na svojoj internet stranici objavila je natječaj za mjesto zamjenika glavnog direktora za koncesiju na neodređeno vrijeme. Rok za prijavu je 16. kolovoza. I u tome ne bi bilo ništa sporno da prema dokumentaciji i informacijama koje posjeduje Jutarnji list natječaj nije raspisan samo formalno, jer je to mjesto već davno rezervirano za Krunoslava Šamsa, zaposlenika u Upravi za prometnu infrastrukturu Ministarstva prometa

I to na izričito traženje ministra Siniše Hajdaša Dončića , koji je upravo ovih dana izjavio kako više nema uhljebljenja menadžera u državnim tvrtkama. Dokumenti koje posjeduje Jutarnji list pokazuju da je riječ o velikom skandalu namještanja natječaja u tvrtki u većinskom državnom vlasništvu. Osim toga natječaj je raspisan za radno mjesto koje uopće ne postoji u sistematizaciji radnih mjesta u Zračnoj luci.

Ministar Dončić opovrgava da je donio odluku o izboru Šamsa. 'Pa kako bih to mogao učiniti kad natječaj nije zatvoren?' odgovorio je Jutarnjem listu ministar.

'Točno je jedino da je Šams jedan od izglednih kandidata za to mjesto, no ukoliko se na natječaj javi netko bolji od njega, taj će biti izabran', tvrdi ministar. Na pitanje je li natječaj za zamjenika direktora izabran tek pro forme, Hajdaš Dončić odgovara da to nije točno. 'To je preozbiljan projekt da se radi svašta. Želim da Zagreb dobije jedan moderan aerodrom', tvrdi ministar.

CIJELI ČLANAK PROČITAJTE OVDJE