ZGROŽENI OBJAVOM

HNS očekuje brzu reakciju nadležnih institucija u slučaju Đakić

08.01.2019 u 13:30

Bionic
Reading

Hrvatska narodna stranka (HNS) u utorak je priopćila da je zgrožena Facebook objavom Ivana Đakića kojom se 'širi govor mržnje i potiče na netrepeljivost' te da očekuje brzu reakciju nadležnih institucija.

Sin HDZ-ovog saborskog zastupnika Josipa Đakića u ponedjeljak je na svom Facebook profilu objavio šokantnu fotografiju osobe s ustaškim znakovljem koji u ruci drži odrubljenu glavu osobe s četnikim oznakama.

Objavu je potom javno osuđena, a iz HNS su priopćili kako su objavom 'zgroženi'. Ocjenjuju da se njome širi govor mržnje i potiče na netrepeljivost, a kazali su i da očekuju brzu reakciju nadležnih institucija.

'Ovakvim postupcima, fizičkom ili verbalnom nasilju i govoru mržnje s bilo koje osnove, u 2019. u demokratski uređenim zemljama ne smije biti mjesta', navodi se u priopćenju HNS.

HNS kao liberalna stranka, dodaju, smatra da svi nosimo odgovornost za izgradnju otvorenog i tolerantnog društva i na svima nama je odgovornost, a osobito na politici i osobama koje sudjeluju u javnom životu, da ovakve pojave najstrože osude.

  • +2
Josip Đakić Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL