odluka krajem rujna

HNS neće podržati nijednog od postojećih kandidata, pa ni Milanovića

24.08.2019 u 19:39

Bionic
Reading

HNS, manjinski partner u vladajućoj koaliciji, krajem rujna trebao bi odlučiti koga će podržati na predsjedničkim izborima koji se održavaju krajem godine. No, izgleda da to neće biti nitko od postojećih kandidata, pa ni Zoran Milanović

Iako je prije nekoliko mjeseci zagovarao da HNS podrži Zorana Milanovića za predsjednika, šef te stranke Ivan Vrdoljak u razgovoru za HRT otkrio je da su stranački vrh donio odluku da podrška neće ići nijednom od postojećih kandidata.

'Danas smo otvorili unutarstranačku raspravu o predsjedničkim izborima. Donijeli smo odluku da su svi dosadašnji kandidati otišli ili previše lijevo ili previše desno. HNS je stranka građansko-liberalnog smjera u Hrvatskoj i kandidati koji svoju kampanju temelje na podjelama lijevo-desno neće biti naš izbor. Mi ćemo na stranačkim tijelima krajem rujna donijeti odluku o svom kandidatu ili kako ćemo nastupiti na predsjedničkim izborima', kazao je Vrdoljak za HRT.

Podsjetimo, prije nekoliko mjeseci Vrdoljak je u intervjuu za Dnevnik.hr rekao da je on osobno za to da HNS podrži Milanovića.

'Niz godina tijekom kojih smo radili zajedno u teška vremena gospodarske krize dobro sam upoznao njegove i pozitivne i negativne strane, i mislim da nikome u Hrvatskoj nije sporno reći da je Zoran Milanović politički kapitalac kojih Hrvatska nema puno i sve ih je manje', rekao je tada Vrdoljak.

No, eventualnoj HNS-ovoj podršci Milanoviću brzo je stigla odbijenica. ''Što se tiče HNS-a oni su izdali svoje birače. Oni mogu dati potporu kome hoće, ali ja ih ne vidim na koaliciji niti na glasačkom listiću', kazao je šef SDP-a Davor Bernardić.

  • +6
Zoran Milanović Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL