NEMAJU ZA ČLANARINU

HNS izbačen iz Liberalne internacionale

Bionic
Reading

'Da, istina je izbačeni smo iz Liberalne internacionale jer nismo platili članarinu', potvrdio je za HNS-ov glasnogovornik Igor Kolman objasnivši kako je stranka već prije dobila opomenu pred isključenje, ali da su procijenili da sada imaju prevelike izdatake u tekućem poslovanju stranke, a pred vratima je i predsjednička kampanja Vesne Pusić

'Naprosto u ovom trenutku nemamo novca za članarinu za Liberalnu internacionalu', kazao je Kolman za Slobodnu Dalmaciju. Iz članstva ove međunarodne liberalne asocijacije neplatiše su izbačene na Kongresu koji je netom održan u Kairu.

Neslužbeno se doznaje da je godišnja članarina za Liberalnu internacionalu 1.800 eura te da je HNS dužan uplatu za dvije zadnje godine.

Ista asocijacija poslala je opomenu i HSLS-u koji je također njezin član, no liberali Đurđe Adlešič na vrijeme su skupili novac i platili jednogodišnji dug i ostali njezina članica.

Liberalna internacionala osnovana je davne 1947. s ciljem jačanja liberalno-demokratskih ideja nasuprot totalitarizmu, fašizmu i komunizmu.

Snažno promoviraju liberalizam, osobne slobode, ljudska prava, slobodne i pravične demokratske izbore, vladavinu prava, toleranciju, jednake mogućnosti za sve, socijalnu pravdu, socijalnu tržišnu ekonomiju, održivi razvoj i međunarodnu solidarnost.

Punopravne članice LI-ja su 64 političke stranke iz Afrike, Azije, obiju Amerika i Europe.