NOVINARKE PODRŽALE BAJSA

HND: Pismo novinarki Sanaderu je privatno

16.04.2009 u 21:58

Bionic
Reading

Hrvatsko novinarsko društvo najodlučnije se ogradilo od neprimjerenog otvorenog pisma koje su novinarke Tina Eterović Čubrilo, predsjednica Zbora turističkih novinara HND-a, i Sanja Plješa, tajnica Zbora, uputile tobože u ime Zbora predsjedniku Vlade Ivi Sanaderu a u potporu ministru turizma Damiru Bajsu

ZAGREB - Tina Eterović Čubrilo i Sanja Plješa pozvale su se na jednoglasnu podršku članova Zbora ali je ta navodna potpora manipulacija, jer nekoliko članova tog Zbora i drugi turistički novinari s negodovanjem su se obratili HND-u i demantirali da stoje iza takvog pisma.

To je naprosto privatno pismo dvije novinarke, ono nema veze s HND-om. Ne pada nam na pamet uplitati se na ovakav i sličan način u dnevnu politiku, stoji u priopćenju HND-a kojeg potpisuje predsjednik Zdenko Duka. 

Nakon što je pismo objavljeno u medijima, oglasila se tajnica Zbora turističkih novinara Sanja Plješa, navodeći da nije riječ o otvorenom pismu već o radnoj verziji. Prema njezinim riječima, to je interno pismo članovima Zbora, a službeno pismo nije objavljeno jer u kratkom vremenu nisu uspjeli dobiti potporu svih članova zbora.

'Poštovani predsjedniče Vlade, hitnom konzultacijom članova Zbora turističkih novinara Hrvatskog novinarskog društva (HND) odlučeno je kako jednoglasno dajemo potporu Damiru Bajsu, ministru turizma Republike Hrvatske budući da je riječ o čovjeku-ministru koji je ostvario savršenu komunikaciju s novinarima, turističkim djelatnicima i u kratkom vremenu savladao turističku problematiku na način osobe koja živi sa turizmom, a ne samo kao političar', stoji, između ostalog, u spornom pismu koje potpisuju Tina Eterović Čubrilo i Sanja Plješa.