OČEKUJU VRAĆANJE UGLEDA

HND na HTV-u zadovoljan izborom Novokmeta

11.07.2012 u 19:21

Bionic
Reading

Ogranak HND-a na HTV-u pozdravio je danas odluku saborskog Odbora za informiranje da za mjesto vršitelja dužnosti ravnatelja HRT-a predloži Domagoja Novokmeta

'Važno je da je kandidat koji treba početi rješavati ne samo upravljačku i financijsku nego i tešku programsku krizu u kojoj je HRT već godinama, njezin dugogodišnji zaposlenik, profesionalac čija je karijera neupitna, a ime mu se ne veže uz bilo koju političku ili ekonomsku grupaciju', stoji u priopćenju.

Televizijski ogranak HND-a očekuje da će se Novokmet potpuno i hitno posvetiti vraćanju ugleda i vjerodostojnosti te ispunjavanju svih obveza HRT-a kao javnog servisa svih građana Hrvatske.

Također očekuje puno poštivanje ali i razvoj svih profesionalnih i etičkih standarda na HRT-u te će, kako navodi, pomno pratiti njihovo ispunjavanje.

Saborski odbor za medije predložio je danas urednika redakcije mozaičnih emisija Domagoja Novokmeta za vršitelja dužnosti glavnog ravnatelja HRT-a, što bi u petak trebao potvrditi Hrvatski sabor. Odbor je jednoglasno predložio Novokmeta (35) na prijedlog Josipa Kregara (SDP) koji je ustvrdio da je riječ o motiviranoj osobi koja dobro poznaje stanje na HRT-u, ima iskustvo i kompetencije, poznaje nove tehnologije i po struci je ekonomist. Kregar je ustvrdio i da nitko ne može reći da je to primjer ulaska politike na HRT.